Emlak vergisi ödeme tarihleri 2018!
Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 2018 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılırken, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince ödenen emlak vergisi her yıl iki eşit taksit halinde yapılmaktadır.

Peki 2018 yılında emlak vergisi ne zaman ödenir?

İşte Emlak vergisi ödeme ayları 2018!

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2018 yılı içerisinde de iki eşit taksit halinde yapılacaktır.

Vergi mükellefleri, diledikleri takdirde ilk taksit dönemi içerisinde vergi borcunun tamamını ödeyebiliyor. 2017 yılında gayrimenkul sahibi olanlar, 2018 yılında emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor.

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2018 içerisinde vadesi gelen emlak vergisinin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.
Emlak vergisi bedelleri, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor.
Büyükşehirlerde emlak vergisi oranları;
  • Konutlar için binde 2 oranında,
  • İşyeri ve dükkanlar için binde 4 oranında,
  • Araziler için binde 2 oranında,
  • Arsalar için ise binde 6 oranında oluyor.
Büyükşehir olmayan yerlerdeki ve emlak vergisi ödeme tarihleri 2018 takvimi emlak vergisi oranları; konutlar için binde 1 oranında, işyeri ve dükkanlar için binde 2 oranında, araziler için binde 1, arsalar için ise binde 3 oranında olmaktadır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181