Erzincan Belediyesi eski devlet hastanesini yeniliyor!
Gerçekleştirdiği çalışmalarla şehrimizin çehresini değiştiren Erzincan Belediyesi Eski Devlet Hastanesi’nin kuzeyinde katlı otopark yapmak için çalışmalara başladı. Yine aynı bölgede 400 yataklı yeni bir hastane yapılacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Kentimizdeki ulaşım ve otopark problemini ortadan kaldırmak için kent içi ulaşım ana mastır sistemi planı hazırlatarak onaylattık. Bu çerçevede tramvay projemiz de onaylanmış oldu şu anda ihale aşamasında. Bununla birlikte şehrimizdeki otopark sorununu çözmek içinde çalışmalarımıza başladık. Eski Devlet Hastanesi kuzeyinde kalan bölge imarda otopark olarak görünüyor. Milli Emlak Müdürlüğüyle görüşerek belediyemiz bünyesine aldık. 4000 m2 lik alanda inşa edeceğimiz projede 800 araçlık otopark, zeminde 12 işyeri üst katlarda ise toplantı salonları olacak. Alanın zemin etütleri yapıldı projemiz şuanda ihale aşamasında. Eski Devlet Hastanesi’nin yerinde ise 300 ila 400 yataklı yeni bir hastanenin yapımı içi Geçen hafta Sayın Valimiz Ali Arslantaş ve Tıp Fakültesi Dekanımız ile birlikte Sayın Başbakanımızın yanına gittik. Toplantıda Tıp Fakültesi Dekanımız, Erzincan’ın sağlığı nereye gidiyor? Erzincan’da yatak kapasitesinin ne kadar olması gerektiği ileri ki yıllardaki nüfus durumuna göre kaç yatak kapasitesi olması gerektiği ile ilgili bir sunum yaptı. Sunum da gördük ki önümüzdeki yıllarda gerek üniversitemizdeki öğrenci sayısının artmasından gerekse şehrimizde yapılacak olan 5 Bin yataklı cezaeviyle şehrimizin nüfusunda ciddi bir artış olacak ve bu yeni yapılan 250 yataklı hastanenin dışında da bir 300 veya 400 yataklı hastaneye ihtiyacımız var. Bu bilimsel olarak açıklandı. Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesinin ihalesi yapıldı. Orası bittikten sonra da projeleri hazırlanan yeni hastanenin ihalesinin yapılıp temeli atılacak. Bizler şuan en az 30 yılı planlamış oluyoruz. Erzincan’ımızın sağlık yönünden arzu edilen bir seviyeye geleceğinin müjdesini şimdiden hemşerilerimize veriyorum. Bu projelerin yapılmasında en büyük pay Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ındır Kendisine çok teşekkür ediyorum ” dedi

Erzincan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181