Erzurum'da arsa fiyatları 4 kat arttı!
Erzurum ili sınırlarında 22 bölgede yaklaşık 7 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması devam ediyor. Kentte yapılan çalışmalar sonucunda arsa fiyatları 4 kat artmış durumda. Arsanın metrekaresine bin liranın istendiği kentte, lüks konutların metrekare fiyatı ise 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında. Kentin potansiyeli ve yapılacak yatırımlar hakkında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentin özellikle hayvancılık, sanayi ve turizm alanında yatırımcı çekmeye başladığını söyledi.

Göçün durduğu Erzurum'da ikinci OSB kurduklarını söyleyen Sekmen, "OSB'ye 2 milyar TL'lik yatırım talebi geldi. Bu talepler arasmda ilaç, silah, bakır ve alüminyum sanayi gibi alanlar var" dedi. Turizme de değinen Sekmen, "Turizmde tesisleşme yatırımlarının en fazla olduğu iller arasmdayız. Yıllık 250 bin olan yerli-yabancı turist sayısını arttırmak için yatak kapasitesini 10 bine çıkarmayı ve yıllık 1 milyon turist ağırlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca Rusların ünlü yazarı Puşkin'in Erzurum'da 5-6 ay kaldığı evi müzeye dönüştürerek daha fazla Rus turist çekmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

DENİZE BAĞLANACAK
Ayrıca Erzurum açılacak iki tünelle denize bağlanacak. Ovit ve Kop tünelleriyle Trabzon ve Rize arasındaki mesafeyi kısaltan kentten Karadeniz'e ulaşım 1.5 saate inecek. Kent Mersin'le arasındaki mesafeyi ise 3.5 saate indirmek için bir tünel daha istiyor.

Uludağ'dan daha yakın
İstanbul'dan kayak için gelenler için Erzurum Palandöken kayak pistinin Uludağ'dan daha yakın olduğunu söyleyen Başkan Sekmen, "Uludağ'a İstanbul'dan gidiş 4 saati geçiyor. Ancak istanbul'dan uçakla Erzurum'a gelen birisi 10 dakika sonra kayak pistine ulaşıyor" dedi. 

HAYVANCILIĞI BÜYÜTÜYOR
Erzurum, Türkiye'deki meraların yüzde 13'üne sahip. Kente 10 km mesafede canlı hayvan borsası inşa ettiklerini söyleyen Başkan Sekmen, "201Tnin sonunda tamamlanacak. Bu projeyi dünyadaki örneklerine bakarak yaptık. Biogaz ve güneş enerjisiyle aydınlatma ve ısıtma olacak. 60 milyon liralık bu yatırımı biz finanse ediyoruz" dedi.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181