Erzurum Belediyesi Sancak Konutları'nın temelini attı!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi “Korunan tarih dönüşen şehir” sloganıyla başlattığı konut projelerine bir yenisini daha ekledi. Edip Somunoğlu Mahallesi’nde hayata geçirilen projenin temel atma törenine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, belediye başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir’in yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, açılışta yaptığı konuşmada, “Korunan tarih ve dönüşen şehir projesiyle başladığımız kentsel dönüşüm hamlesinin Erzurum ölçeğinde şehir merkezinde Şehristan projesiyle başlayıp Hasan-i Basri’de Kayı Projesi’yle devam eden arkasından eski itfaiye evlerinin olduğu bölgede bizim 200 ve 400 daire ile başladığımız Oba Projesi ve arkasından Mavi Şehir Projesi’yle devam eden bu süreçte arkasından da bugün de Sancak Konutları’nın temel atma töreninde sizlerle birlikteyiz” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplam kentsel dönüşüm alanımız 360 bin metrekareyi kapsıyor. 7 bin 400 metrekarelik alanda bir ada oluşturduk ve bismillah dedik. Burada hak sahipleri ile anlaşarak ve projemizi geliştirerek ismi ile mimarisi ile ve içeriği ile Erzurum’a ve Erzurumlu hemşehrilerimize yakışan bir projeyi ortaya koyduk. 8 adet blok var şu anki projemizin içinde 2+1, 3+1 olmak üzere toplamda 228 daireyle bu projemizin temelini atıyoruz.” Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, “Aşağı yukarı üç yıldır Erzurum’un başlıca ihtiyaçları nelerdir baktığımızda kentsel dönüşümle ilgili imarıyla ilgili konulardır bizim öncelikli konularımız arasındadır. Bu çerçevede 4 tane projeyi başlattık bazıları tamamlanmak üzere… Bugün de sosyal konut statüsünde yaklaşık 228 dairelik bir projenin temelini atıyoruz. Erkonut şirketimizle ben gurur duyuyorum. Erzurum’da belli bir kalite standartını oturtmaya çalışıyoruz. Onun için ben canlarını ortaya koyarak fedakârca çalışan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hizmetlerinin devamını diliyorum. Bizim bu şehirle ilgili yaklaşımımız tarihsel dokusunu bozmadan özel sektörün girmediği ya da girmek istemediği alanlarda bir takım ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz ve bunu karşılarken de belirli kaliteyi, standartı ve fiyatı bir yerlere oturtmak istiyoruz” diye konuştu. AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de, “Erzurum bilinen 5000 yıllık tarihi olan büyük bir şehirdir. İslam medeniyetlerinde Buhara, Semerkant, Bağdat gibi Urfa gibi büyük sembol şehirlerden bir kenttir. Osmanlı devleti döneminde Erzurum Kudüs’le aynı ayarda değerlendirilen bir şehirdi. Erzurum’da bir Karaz kültürü var bir Pulur kültürü var sonra bir Bizans dönemi var. Selçuklular, Osmanlılar ve nihayet Cumhuriyet dönemi… Bütün bu dönemlerin hepsinde önemli gelişmeler kaydetmiş bölgenin başşehri yönetici şehri konumunda olmuştur Erzurum… Selçuklular döneminden günümüze kadar gelmiş önemli tarihi kalıntılar bırakmıştır Osmanlı… AK Parti Hükümetleriyle beraber bilinen en parlak dönemlerini yaşamıştır şehrimiz.  Çok kıymetli başkanımız da bu parlaklığa önemli katkılar sağladı. Bugünde böyle bir katkıya el vermek için buradayız. Kendisini huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu projede emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum” dedi.
 
“ERZURUM’UN TARİHİ DOKUSUNU KORUYORUZ”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Kentsel dönüşüm; şehir sorunlarına çözüm üretmek amacıyla, değişime uğrayan bir bölgenin ekonomik, fiziksel, sosyal ve çevresel koşullarına kalıcı bir çözüm sağlamaya çalışan kapsamlı bir vizyon ve eylem çalışmasıdır” dedi. Kentin tarihi dokusunun korunduğunu belirten Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Şehrimizin tarihi dokusunu korumak, ekonomik yaşamı canlandırmak, kentsel yaşam kalitesini arttırmak kültüre dayalı dinamikleri harekete geçirmek amacıyla ‘Korunan tarih dönüşen şehir’ sloganıyla her ölçekte konutlaşmada tüm aktörleri kullanarak yeni bir şehir inşa ediyoruz. Bir kentin kimliğini oluşturan onun kültür varlığı; kültürüne katkıda bulunan kavram ise şehir kimliğidir. Şehrin tarihi kimliğini koruyarak rahat ve yaşanabilecek yerleşim alanları inşa etmek amacıyla 3 yılda önemli projelere imza attık. Erzurum’un sosyal yaşam düzeyi ve gelir dağılımını göz önüne alarak hayata geçirilen konutlaşma seferberliğinde Şehristan, Kayı, Oba ve Mavi Şehir projeleriyle halkımıza yeni yaşam alanları kazandırdık. İşte bugün de şehrimizin en ekonomik ve en uygun konutlarının temelini atmak için sizlerle bir aradayız. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Sancak Konutları ile Edip Somunoğlu Mahallesi’nde halkımıza yeni ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız. 7 bin 400 metrekare alanı kapsayan Sancak Konutları, 8 blok ve 228 daireden oluşacak. Vatandaşlarımızın kesesine hitap eden bu proje sayesinde halkımızı sadece maliyet fiyatına ev sahibi yapacağız. Erzurumlular sadece ve sadece 66 bin liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olacak. Bu tören vesilesiyle şu konunun altına vurgu yapmak istiyorum. İnşallah hayata geçireceğimiz projelerle kentteki yüksek maliyetli konut fiyatlarını en asgariye indireceğiz.”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181