Erzurum Yakutiye'de Hacıcuma projesiyle dönüşüm devam ediyor!
Yakutiye İlçe Belediyesi, en büyük kentsel dönüşümü Hacıcuma projesi ile yapıyor. 120 bin metrekare alan ve 6 mahalleyi içeren kentsel dönüşüm projesi için belediye başkanı Ali Korkut Erzurum'un merkezini yeniden tanımlayacağını söylüyor. Başkan Ali Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Dervişağa, Kadana, Narmanlı ve Aşağı Habipefendi mahallEzesini çevreleyen 120 dönüm büyüklüğündeki kentsel dönüşüm alanını çevresini ise 20 metre genişliğindeki yollar ile  çevrileceğini belirtti.    

Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen 5 ayrı kentsel dönüşüm projesinden en büyüğünü Hacıcuma dönüşüm projesi oluşturuyor. Proje ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ali Korkut, yaklaşık 2 bin 200 parsel üzerinde kamulaştırma çalışması yapıldığını belirtiyor. Gerçekleşme oranı yüzde 98 civarında. Kamulaştırmanın yüzde 100 oranına ulaşması için mahkeme sürecinin tamamlanması bekleniyor. 6 mahalleyi kapsayan 120 bin metrekare kamulaştırma için  hak sahiplerine 100 milyon lira civarında bedel ödendi. 
 
Dile kolay
Ali Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa, Habibefendi ve Narmanlı mahallelerini içerisine alan kentsel dönüşüm projesinin büyüklüğünü işaret ederken "Dile kolay" tabirini kullanıyor. 4 ayrı kentsel dönüşüm projesine imza attıklarını belirten Başkan Korkut, Hacıcuma dönüşüm projesi ile 5'inci dönüşüm projesinin gerçekleştirileceğinin altını çiziyor. Ali Korkut, Hacıcuma projesinin Erzurum’un en gözde yerleşim alanı olduğuna vurgu yaparak, "Proje ile şehre çok ciddi bir derinlik, güzellik katacağımızı düşünüyorum. Kimlikli yapılar oluşacak. Tek katlı, 2 katlı, 3 katli bir proje uygulaması gerçekleştireceğiz. Sosyal yaşamın zenginliğiyle oluşacak dönüşüm projesi, Erzurum kültürünün temelini oluşturan komşuluk ilişkilerine boyut kazandıracak. Burada mahalle arasına araç girmeyecek. İnsanlar evlerine veya evlerinden işlerine giderken yürüyecekler, yürürken birbirleriyle karşılaşacaklar. Birbirlerini tanıyıp, selamlaşacaklar. Cumhurbaşkanımızın yatay yapılaşma ve şehir kültürü için önerdiği yaşam tarzını Hacıcuma kentsel dönüşüm projemizde uygulayacağız" dedi.  
 
Hacıcuma Projesi Erzurum ekonomisine daha başlangıçta kamulaştırma bedeli olarak 100 milyon liralık bir katkı yaptı. Kamulaştırmadan paralarını alan hak sahipleri başka semtlerde ev, apartman dairesi alırken müteahhitlerin yaptığı binalar değer buldu. Belediye Başkanı Ali Korkut, 100 milyon liralık kamulaştırma bedelinin çarpan etkisiyle 500 milyon lira ile 1 milyar lira arasında bir değere ulaştığının akıldan çıkarılmaması gerektiğini hatırlattı. 
 
Yakutiye Belediye

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181