Erzurum Yakutiye Üç Kümbetler kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor!
Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler Projesinde hummalı bir çalışma sürüyor. Tarihi Erzurum Konakları yapımı sürerken, proje alanıyla ilgili alt yapı çalışmaları da başka bir koldan yürüyor. Alanda incelemelerde bulunan Ali Korkut, süreci adım adım izlediğini belirtti. Projenin 2019 yılında yüzde 70-80 gerçekleşme oranına ulaşması hedefleniyor.
 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 'Erzurum'un değişimini gerçekleştirecek proje' olarak nitelediği Üç Kümbetler'de hareketlilik dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Ali Korkut'un süreci adım adım takip ettiği proje alanında Erzurum Konakları yükselirken, alt yapı çalışmalarına da devam ediliyor. Alanda yağmur suları ve diğer alt yapı çalışmalarını inceleyen Ali Korkut, projenin biran önce tamamlanmasını istediğini söyledi. Korkut, "Üç Kümbetler, Erzurum açısından büyük değer ve öneme sahiptir. 26 adet sivil ve tarihi mimari örneğini içerisinde barındıran tarihi ada şehrin turizm, kültürel ve geleneksel üretimleri açısından belirleyici ve kalbinin atacağı mekan olacaktır. Erzurum'a güneş buradan doğacaktır. Böylesine zengin bir tarihi ve kültürel ada enderdir. Yine bu adayı çevreleyen adalarda da tarihi ve kültürel değeri yüksek adaların olması da alanın kıymetini artırmaktadır" dedi. 
 
Üç Kümbetler Proje alanında, 13. yüzyıl ile tarihlendirilen Üç Kümbetler, Kare Kümbet, Emirşeyh Türbesi dikkat çekici yapılar arasında bulunuyor. Rabia Hatun türbesi, Mehdiabbas türbesi ile Saray Hamamı ise alana ayrı bir değer katıyor. Tarihi Erzurum Konaklarıyla da bezenecek alan turizm açısından taşıdığı değerin yanı sıra proje kapsamında geleneksel üretim dallarını bir araya toplayacak içeriğiyle de Erzurum ve bölge açısından önem taşıyor. 

Yekutşye Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181