Eskişehir'de 8 mahallenin kentsel dönüşümüne İMO'dan destek!
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Erkul, Büyükşehir Belediyesinin afet riski taşıyan sekiz mahalle için hazırlattığı kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan projeyi başarılı bulduğunu söyleyen Erkul, "Bu projenin başarıyla uygulanması halinde de şimdiye kadar yapılanlar arasında iyi bir örnek olacağına inanıyoruz" dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM
Erkul, projeyi yerinde dönüşüm anlayışı ile yapılacak olması bakımından olumlu bulduklarını söyleyerek, "Planda, mevcut yoğunluğun 1,3 oranında arttığı görülmektedir. Bu yoğunluk ve kat artışına çok olumlu yaklaşmasak da vazgeçemeyeceğimiz yerinde dönüşüm anlayışı ile yapılacak olması planlamanın kabul edilebilirliğini arttırmaktadır. Yapılaşmanın ada bazında uygulanacak olması da olumlu bir yaklaşımdır. Ayrıca bitişik nizam blokların ortasında oluşan iç avluların farklı kullanım alanlarına dönüştürülmesi, gerektiğinde otopark olarak kullanılması modern ve pratik bir çözüm gibi görülmektedir" dedi.

GÖRSELLİK GÜZEL
Erkul, Porsuk Çayı düzenlemesini peyzaj ve görsellik açısından beğendiklerini aktararak, "Kentimizin en önemli değeri olan Porsuk Çayı düzenlemesinin sosyal donatı alanları ile aynı kotta yapılması, halkımızın Porsuk ile temasını sağladığı gibi peyzaj ve görsellik açısından da iyi bir düzenleme olarak değerlendirilmiştir. Porsuk kenarında ekonomik ömrünü doldurmuş yapılar ile yıllardır atıl duran eski otogar ve çevresindeki çöküntü bölgelerinin konaklama, turizm ve sosyal donatı alanı olarak değerlendirilmesi olumlu bir yaklaşımdır" diye konuştu.

HALKA ANLATILMALI
Beklentilerinden bahseden Erkul, "Beklentimiz, yapım sürecinde Eskişehir'deki inşaat sektöründe oluşacak finansal hareketlenmenin kente katkı sağlaması amacıyla mutlak surette kentteki proje yapım, yüklenici ve iş gücünün kullanılması, TOKİ anlayışının işi çözümsüz bırakacağının bilinciyle hareket edilmesidir. Sorunların nasıl çözüleceği ve halka nasıl anlatılacağı, mülk sahiplerinin nasıl ikna edileceği çok önemlidir. Bu projenin başarıyla uygulanması halinde de şimdiye kadar yapılanlar arasında iyi bir örnek olacağına inanıyoruz. Bu nedenle bir an önce içinde mühendis, mimar, ekonomist, hukukçu ve sosyologların bulunduğu kadrolarla şeffaf bir şekilde halkımıza, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bu planlamanın tanıtılması ve anlatılması gerekliliğini savunuyoruz" dedi.

Eskişehir Yenigün Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bergin orzan 7 yıl önce

Neden batikette ki murat kent kentsel proje çalışmaları ile ilgili hiç bir çalışma yok

banner182

banner181