Eskişehir'in kentsel dönüşümü panelde konuşulacak!
Afet Riskli Alan Mağdurları Derneği, uzmanların katılacağı panelde Büyükşehir'in afet riskli alan ilan ettiği 8 mahalledeki sıkıntıları masaya yatıracak. Moderatörlüğünü İMO eski Başkanı Fercan Yavuz'un yapacağı panele, İMO Şube Başkanı Bülent Erkul, Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday Şehir Planlamacısı Ali Ulu ve avukat Zeynel Güvenç konuşmacı olarak katılacak. Dernekten yapılan açıklamada 14 Ocak'ta yapılacak panele tüm Eskişehirlilerin, özellikle de 8 mahallenin sakinlerinin davetli olduğu belirtildi.

"KİMSENİN GÖRÜŞÜ ALINMADI"
Dernek başkanı Mustafa Ergin, Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir'in 8 mahallesini Afet Riskli Alan' olarak belirlendiğini hatırlatarak, "Afet Riskli alana dönük kentsel dönüşüm çalışmaları başlamıştır. Fakat bu çalışmaların yasal olarak başlatılabilmesi öncelikle bu alanın yine yasa gereği Afet riskli alan' olduğunun bilimsel ve teknik verilere dayalı olarak belirlenmesi gerekmektedir. Bu çalışmalar tek taraflı olarak başlatılmıştır. Öncelikle bu mahallede oturanlara bu konuda hiçbir bilgi verilmemiş ve görüşleri alınmamıştır" dedi.

"MAĞDURİYETLE İLGİLENİLMİYOR"
Ergin, alanda oturanların sosyal ve kültürel durumlarının da dikkate alınmadığını belirterek, "Bu mahallede oturan kişilerin bu çalışmalar başladığından günümüze kadar yaşadıkları, karşılaştıkları mağduriyetler ile hiçbir sorumlu kurum, kuruluş ilgilenmemiştir. Bunun için AFET-DER'i kurduk. Panelimize inşaat ve jeoloji mühendisleri odaları temsilcileri ile şehir ve bölge planlama konusunda uzmanlar katılacak. 8 mahalle sakinleri ile tüm Eskişehirlileri bekliyoruz" dedi. a PANEL, 14 Ocak'ta saat 14.00'te Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Panelde uzmanlar çok tartışılan 8 mahalleyi kapsayan afet riskli alan projesini masaya yatıracak. Eskişehir'de 8 mahalleyi kapsayan alan 2013 yılından bu yana afet riskli alan ilan edilmiş durumda. Söz konusu mahalleler, Tenebaşı'ndaki Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacıalibey, Yeni, Işıklar ve Mamure mahalleleri ile Odunnazarı'ndaki Deliklitaş ve Kurtuluş mahalleleri.

İki Eylül Gazetesi


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181