Eskişehirli mobilyacılara sanayi sitesi geliyor!
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan ve mecliste kabul edilen 1/25000 ölçekli nazım planda mobilyacıların sanayi sitesi yapmalarına olanak verecek arazinin tahsisi yapıldı. Eskişehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Recep Yıldız, Eskişehir-Bursa yolu Satıl mışoğlu mevkiinde 200 hektarlık alanda yapılacak sanayi sitesinin sektöre yeni bir ivme kazandıraca|ını söyledi.

Mobilya sektöründe faaliyet gösteren Eskişehir'deki firmaların bir arada bulunacağı, hem imalat hem de perakende mağaraların yer alabileceği bir tesis inşa edeceklerini ifade eden Yıldız, "Odamıza kayıtlı 300'ün üzerinde imalatçı, Ticaret Odası'na kayıtlı 225 mobilyacı bulunuyor. Bunlardan büyük bölümünün ilgi göstereceğini düşünüyorum. Yaklaşık 80 perakende satış yapan mağazanın da bu tesiste yer alacağını tahmin ediyoruz. İmalatçı ve perakendeci mağazaların ürünlerini teşhir edebileceği, imalat ve teşhir için ayrı alanların bulunacağı parseller öngörüyoruz. Birim büyüklüklerini firmalar kendileri belirleyecek. 2012 yılında kurduğumuz Tepebaşı Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi (TEMOS) adını verdiğimiz tesislerimiz sosyal donatılarıyla beraber 200 hektarlık alana yayılacak. Bu alan içinde mobilyacıların 600 dönümlük yer alacağını öngörüyoruz. Diğer sektörlerden de bu sanayi bölgesi için istek olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Kan kaybeden sektör TEMOS ile hareketlenecek
Mobilya sektörünün Eskişehir'de son yıllarda kan kaybettiğini anlatan Yıldız, TEMOS ile bir hareketlenme olacağını belirtti. Yıldız, "Eskişehir'de mobilya sektörü eski parlak günlerine dönecektir. Firmaların imalat yapabildiği, tasarımlarını ve ürünlerini teşhir edebildiği, atölyelerin önünde showroom olan birimler tahsis edeceğiz. Bu birimler iki katlı da olabilecek. Site içinde mağazalar, üretim ve tasarım atölyeleri, toptancılar, perakendeciler olacak. Mobilya ve ev tekstili anlamında bir evin veya işyerinin tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir bölge olacak. Teknik, çevre düzenlemesi ve enerji olanakları açısından örnek bir tesis yapacağız. Geniş otoparkları, yeşil alanları, yeme-içme alanları olacak. Alışverişe gelen hanımlar çocuklarıylabirlikte rahatlıkla arabasınıpark edip gezebileceği, dinlenebileceği ve tüm ihtiyaçlarını giderebileceği bir alan yaratmayı amaçlıyoruz. 1/25000'lik planlarda yerimiz bulunuyor. Önümüzdeki yılın bahar aylarında 1/5000 ve 1/1000'lik planlar netleştiğinde tam sınırlarımız da ortaya çıkacaktır. Burada çevreye saygılı ve modern bir sanayi sitesi yapacağız" açıklamasını yaptı.

Yeni pazarlara yoğunlaşacağız
TEMOS'un faaliyete geçmesiyle tek bölgede üretim ve satış yapılmasının sektörde markalaşmanın önünü açacağını dile getiren Yıldız, "TEMOS'a gelecek firmaların üretim, istihdam, satış ve ihracat hacimleri genişleyecektir. İşletmelerin; ürün, teknoloji geliştirme, modelleme, tasarım, yurt içi ve yurtdışında tanıtımı, yeni pazarlar bulma gibi konularda ilerlemesini sağlamak üzere biz de oda olarak faaliyetimizi yoğunlaştıracağız. Yüksek katma değer ve istihdam sağlayan mobilyacılık sektörünün teşviklerle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Soner CAVKAYTAR/Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181