Başkan Çelik 'Eskişehir merkezde ev bulmak zor'!
İl genelinde öğrencilere yönelik olan kiralık ev fiyatlarında bir artış gözlenmediğini söyleyen Çelik," Evlerin fiyatları aynı, geçen sene de arkadaşlarımızın elinde evler kaldı. Ancak şehir merkezinde sıfır ev bulma konusunda sıkıntımız var, Yaz mevsimi ve düğün sezonu olması itibari ile yeni evlenecek arkadaşlarımız, meslektaşlarımızdan eşyaları yeni olduğu gerekçesi ile şehir merkezinde sıfır daireleri kiralamak istediklerini söylüyorlar" dedi,

Eskişehir'de evlerin yenileşmesinin, kentsel dönüşüm projesi kapsamında çok hızlı gerçekleşmediğini ve ağır aksak ilerlediğini ifade eden Çelik," Eski evlerin yıkılıp yapılması ağır ilerliyor ve bundan dolayı da yeni şehir merkezinde yeni ev bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bulduğumuzda da tabi fiyatı öğrencilerin evleri gibi değil, yüzde 30 daha yüksekte oluyor. Merkezde yeni 2+1,3+1 evlerin kira fiyatları 800 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor. Bu konuda hem yeni evlenecek çiftlerimiz hem de meslektaşlarımız sıkıntı yaşıyor, Ben buradan yetkililere söylüyorum. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılması planlanan evler ile ilgili sıkıntı varsa, her kurum kendi üzerine düşeni gerçekleştirmeli.

Bir an önce binaların yenilenmesi gerekmektedir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Milli İrade Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181