Eskişehir'de 7 bin 200 konut yapılacak!
Eskişehir'in 8 mahallesinde kentsel dönüşüm için hazırlanan proje tamamlandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi'ne hazırlatılan 'Eskişehir Riskli Alan' projesi İstanbul'da tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı.

Projeyi hazırlayan Mimar, Şehir Plancısı Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, kentin 8 mahallesindeki mevcut 5 bin 28 konut yerine 50 metrekare ile 159 metrekare arasında değişen 7 bin 200 konut yapılacağını belirterek, "Dönüşüm projesinde yeraltı otoparkları, bisiklet yolları, yeşil alanlar, ticaret alanları, oteller planlandı. Ayrıca Porsuk Çayı çevresinde yeşil çevre düzenlemesi öngörülüyor" dedi. Riskli bölge ilan edilen Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacıalibey, Yenimahalle, Işıklar, Mamure, Deliklitaş ve Kurtuluş mahallelerindeki projede en fazla 14 katlı yapılaşma planlandığını anlatan Gülersoy, "Planlarda engelli vatandaşlarımız konusunda hassas davrandık. Onlar için ulaşılabilir bir yerleşme alanı planlıyoruz. Ayrıca bisiklet yolları da planımızda önemli bir yer teşkil ediyor. Proje kapsamında yapılacak kaldırımların genişliği 5 ile 6.5 metre arasında değişiyor" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen "Hazırlanan bu proje ile Eskişehir kazanacak, Eskişehir halkı kazanacak. Gereken desteğin verilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181