Eskişehir Odunpazarı Küçük Sanayi Sitesi projesi masaya yatırıldı!
Odunpazarı Belediyesi; meslek odaları, Küçük Sanayi Sitesi esnafının da katıldığı toplantıda Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ni masaya yatırdı. Toplantıda Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve BNR Kentsel Dönüşüm Planlama Proje Firması yönetim kurulu başkanı Bener Karagedikli “Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” hakkında merak edilenleri açıkladı. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Hasan Polatkan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen, Küçük Sanayi Sitesi esnafının da katıldığı toplantıda “Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”ni tanıttı. 

Katılımcı, sosyal demokrat bir anlayışla yönetilen Odunpazarı Belediyesi; örnek bir çalışmaya daha imza attı. Uzun bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alan “Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” Hasan Polatkan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı ile masaya yatırıldı. Toplantıda; Odunpazarı Belediyesi tarafından toplantı öncesinde hazırlatılan Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin maketi de hazır bulundu. Ayrıca Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi; proje maketinin dışında, hazırlanan iki faklı filmle de anlatıldı. 

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP İstanbul Eski Milletvekili Müslim Sarı, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürlerinin yanı sıra Küçük Sanayi Sitesi esnafı, muhtarlar, meslek odalarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin detayları anlatıldı.   

“BU PROJEYİ HELALLEŞEREK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Toplantıda konuşan Başkan Kurt, Sanayi Bölgesi’ndeki mülk sahiplerine haklarını uzlaşarak, anlaşarak ve helalleşerek vermek istediklerinin altını çizdi. Başkan Kurt konuşmasında şu sözleri söyledi: “Uzun süredir tartışılan kentsel dönüşüm uygulaması ile ilgili Odunpazarı Belediyesi olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu kentsel dönüşüm kararından sonra Odunpazarı Belediyesi’ne devredilen dönüşüm yapma yetkisini kullanmak istiyoruz. Bu bölgenin değişmesi ve dönüşmesi lazım. Yıllardır söylenen ama uygulama aşamasına henüz gelmeyen bir proje. Biz burada şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla mevcut imar planındaki haklara uygun bir geliştirmeye çalıştık. 5000’lik planı büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiğimiz zaman da aynı şeyleri söyledik. Şimdi mevcut 2002’deki imar haklarına göre o bölgede yaşaması gereken yoğunluğu dikkate alarak bir plan yaptık. Buna uygun 1000’lik projeyi gerçekleştirdik ve uygulama için bir öneri ile karşınıza geliyoruz. Bu aşamadan sonra kentsel dönüşümün uzlaşma süreci başlayacak. Biz sanayi bölgesindeki mülk sahiplerimizin bütün haklarını; uzlaşarak, anlaşarak ve helalleşerek vermek istiyoruz. Buradan belediyemizin herhangi bir rant elde etme hedefi yoktur. Bu tür kentsel dönüşüm projelerinde ortaya bir rant çıkmaktadır. Bu çıkan rant; o bölgede yaşayan insanlarımızın hakkıdır. Onların bu paydan daha fazla almasını hedefleyen bir çalışma içindeyiz. Bu aşamadan, bu tanıtımdan sonra yine bu mekanda hazırlamış olduğumuz bir ofiste; bütün mülk sahiplerini tek tek davet ederek uzlaşma sürecine başlayacağız. Sizin elinizdeki mülkün arsa değeri, bina değeri, inşaat değeri; bu inşaatın kalitesi, niteliği hepsi ayrı ayrı değerlendirilmek suretiyle size bir teklifle geleceğiz. Umuyorum büyük ölçüde uzlaşacağız. Uzlaşma gerçekleşmeden, birbirimizin hakkına müdahale ederek yapılacak bir dönüşüm hayır getirmez. Önemli olan uzlaşmadır, birlikte bu kararı verebilmektir. Biz bunu sağladıktan sonra planların uygulanabilmesi için belediye meclislerimize döneceğiz ve diyeceğiz ki; biz şu doğrultuda bir uzlaşma gerçekleştirdik, bu uzlaşmaya göre planlarımızı onaylayın. Özeti budur geldiğiniz için ben herkese teşekkür ediyorum. Umarım hepimizi memnun edecek bir çalışma içerisinde oluruz. Bu uzlaşma sürecinin kısa sürede sona ermesini diliyorum, ama bu sürecin ne kadar olacağı karşılıklı anlayışa bağlı. O süre içinde arkadaşlarımız sizin gayrimenkulleriniz ile ilgili çok özel bilgileri, değerleri, tespitleri paylaşacak. Umarım ve dilerim bu süreç hepimize hayırlı olur. Eskişehir’in geleceği için yararlı olur ve burada ikinci bir kent merkezi yaratabiliriz.”

HALKIN VE ESNAFIN İSTEDİĞİ GİBİ BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK
Başkan Kurt’tan sonra söz alan BNR Kentsel Dönüşüm Planlama Proje Firması yönetim kurulu başkanı Bener Karagedikli, projenin detaylarını anlattı. Proje hazırlanırken; bölge sakinlerini tanımak ve beklentilerini anlamak için bölge sakinleri ile anket yaptıklarını belirten Karagedikli, projede sadece bölge halkının değil Odunpazarlıların ve Eskişehirlilerin kullanabileceği kentsel ve kamusal mekanların yaratıldığını söyledi.

Odunpazarı Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Danısmant 6 yıl önce

Bende bu sitede mülk sahibiyim İzmir Karşıyaka'da oturuyorum bu gelişmelerden haberdar olmak istiyorum bilgilendirilisem sevinirim kolay gelsin

banner182

banner181