Yurtdışından gelen iş ortakları ''Yaşam Köyü''nü inceledi!
Tepebaşı Belediyesi’nin Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan “Remourban - Akıllı Şehir Projesi” 6. Teknik Toplantısı kapsamında Eskişehir’de bulunan yurtdışından iş ortakları, projeyi yerinde gördü.

Misafirler toplantının 2. gününde, projenin uygulama alanı olan Yaşam Köyü’nde incelemelerde bulunarak projenin enerji verimliliği, ulaşım ayaklarını yerinde inceledi. Heyete ilk olarak proje kapsamında Eskişehir halkının şehir içi servis hizmetlerinde kullanılan elektrikli otobüsler ile belediye hizmetlerinde kullanılan hibrit araçların tanıtımı yapıldı.  Projenin ulaşım bacağını oluşturan elektrikli otobüsleri ve hibrit otomobilleri de inceleyen heyet daha sonra elektrikli otobüsler ile Tepebaşı Belediyesi’nin Aşağısöğütönü Mahallesi’nde bulunan Yaşam Köyü’ne geçti.

Heyet Yaşam Köyü’nde de projenin enerji verimliliği çerçevesinde binalarda yapılan yalıtım alanlarındaki uygulamaları yerinde inceleme fırsatı buldu.  İş ortakları Eskişehir ve Tepebaşı bölgesini de tanıtıldığı gezinin ardından, 6. Teknik Toplantı 3. gününde kapanış oturumunda Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi.

Yurt dışından misafirler Başkan Ataç’a ve Tepebaşı Belediyesi personeline gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür ederken proje alanındaki detaylı ve temiz çalışmalardan dolayı da tebriklerini iletti.

Tepebaşı Belediye

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181