Gaziantep Şehitkamil Pancarlı Mahallesi uygulama sorunu ortadan kaldırıldı!
Şehitkamil Belediyesi, çok sayıda vatandaşı yakından ilgilendiren 41 yıllık problemi çözerek hak sahiplerini mutlu etti. Pancarlı Mahallesinde 1976 yılından bu yana kısıtlı bir halde bekleyen 21 hektarlık alanın planlaması ve uygulaması tamamlandı. Uygulama öncesi bölge, tamamen ham kadastro mülkiyeti durumunda bulunduğu için hak sahipleri, kendi mülklerini kullanamıyordu. Bu durum dolayısıyla mağduriyetler yaşanıyordu.
 
Nüfusu hızla artan ve bu eğilimde konut ihtiyacı olan Gaziantep’in konut ihtiyacını karşılamak, çağdaş yapılaşmanın önünü açmak, sosyal donatı alanlarıyla modern yaşam alanları oluşturma hedefiyle çalışan Şehitkamil Belediyesi, Pancarlı Mahallesindeki uygulama imar planı değişikliğini yaparak vatandaşın mağduriyetini giderdi. Uygulaması yapılan alan içerisinde belediye hizmet alanı, park alanı, konut alanları, sosyal donatı alanları, sosyal tesis alanı, kültürel tesis alanı, ilkokul-anaokulu alanı, cami alanı bulunuyor.
 
Şehitkamil Belediyesi Meclis Salonunda bir araya getirilen hak sahiplerine tapuları teslim edildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:
“Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Pancarlı bölgesindeki yaklaşık 208 bin metrekare alan üzerindeki imar uygulaması bitti ve tüm mülk sahiplerine bugün tapuları teslim edildi. Öncelikle bunun planlanma aşamasında bizlere destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde hem kendi belediyemizde çalışan arkadaşlarımız hem de Büyükşehir Belediyesindeki bürokrat arkadaşlarımızla Belediye Başkanları olarak da bizlerin başkanlığında başlatılan bu proje bugün nihayete erdi. Önce belirli safhalardaki planlamalar 5 binlik, binlik uygulamalar yapıldı. Daha sonra da yol açma çalışmalarını gerçekleştirdik. Şuanda vatandaşlarımıza direkt olarak tapularını takdim ettik. Daha önce de bu tür uygulama yapmıştık. İnşallah bundan sonraki süreçte de imar uygulaması yapılan yerlerde vatandaşımıza sorunsuz, temiz bir şekilde tapularını takdim etmeye devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu bölge, hem şehrimizin ekonomisi açısından hem de barınma ihtiyacının giderilmesi açısından biran önce hizmete girer diye düşünüyorum.”
 
Yürütülen çalışmaların memnuniyet verici olduğunu dile getiren hak sahibi Gani Tür, “Şehitkamil Belediyesi, Türkiye’de çalışma hukukunda, büyük bir ihtilal yapıyor. Bu ihtilalle belediyemiz, bizim bağlarımızın ipinin ucunu bizlere verdi. Bu konuda memnuniyetimizi dile getiriyoruz. Başkanımız, bu konuda bizleri ziyade mutlu etti. Başkanımız, bu konuda gerçekten şampiyon oldu. Bugün, onların sayesinde tapumuza kavuştuk. İnşallah bundan sonra aldığımız araziyi uygun bir şekilde kullanırız” şeklinde konuştu.
 
Uzun yıllardır hayallerine kavuşmak için beklediklerini ifade eden hak sahibi Mustafa Fevzi Yetkin, “Bu arazi babamdan bize kalmıştı. Yaklaşık 40 yıldır bu arazinin düzeltilmesini bekliyorduk. Çok şükür arazimizde yollar açıldı ve imara açıldı. Yıllardır tapumuza kavuşmayı hayal ediyorduk. Hayalimiz bugün gerçekleşti. Belediyemiz tarafından tapularımız dağıtıldı. Bu konuda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra arazimizi en iyi şekilde değerlendirip, kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181