Gaziantep Kıbrıs mahallesinde yıkım çalışmaları devam ediyor!
Gaziantep'te bulunan 31 mahalle için kentsel dönüşüm kararı alındı. Kentsel dönüşüm kararı alınan mahalleler arasından yer alan Kıbrıs Mahallesi'nde kamulaştırma çalışmaları 2 yılı aşkın süredir devam ediyordu. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Şahinbey Belediyesi tarafından mahallede yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde başlatıldı. Özdemir Bey Caddesi ile Tutluk yolu arasında kalan ve bölge trafiğini olumsuz yönde etkileyen alanlar hızlı bir şekilde yıkıldı. Karataş Bölgesi ile şehir bağlantısını sağlayan Tutluk yolu üzerinde bulunan Kahvelipınar Mahallesi'nde yıkımlar yapılarak yol genişletilirken, Özdemir Bey Caddesi üzerinde yer alan binaların yıkılmasıyla birlikte bölge trafiğine önemli bir katkı sağlanacak.

"ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK"
Mahallede süren yıkım çalışmalarına ilişkin gazetemize konuşan Kıbrıs Mahallesi Muhtarı Metin Ağıç, "Mahallemizde süren yıkım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık iki yıldır süren çalışmalarda Şahinbey Belediyesi kamulaştırma yaptığı evlerin yıkımını gerçekleştirdi.

Özdemir Bey Caddesi üzerinde bulunan binalar, 13, 14 nolu sokakların yanı sıra 15 nolu sokakta bulunan evlerin bir kısmı yıkıldı. Böylelikle Özdemir Bey Caddesi'nin devamında yer alan yolun genişletilmesi için önemli bir sorun ortadan kalkmış oldu.

Şuanda yol genişletmek için dolgular yapılıyor. Öte yandan kalan evlerin yıkımları devam ediyor. Bazı evlerin yıkımlarıyla ilgili mahkeme kararları bekleniyor. Bunların tamamlanmasıyla birlikte mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmaları bitmiş olacak" diye konuştu.

Gaziantep Ekspres Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181