Gaziantep Şahinbey'in yüzde 80'i kentsel dönüşüm ile yenileniyor!
Şahinbey Belediyesi, kentsel dönüşüm ve daha sağlıklı yollar yapmak adına evlerin ve arsaların kamulaştırmasını vatandaşlarla uzlaşı içerisinde, kimseyi üzmeden gönül rızası gözeterek yapıyor. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kentsel dönüşüm projesi kapsamında Nuripazarbaşı, Yazıcık, Perilikaya-Serinevler, Güzelvadi, Eski garajlar ve Kahvelipmar bölgelerinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye'deki birçok belediyeye örnek oluyor. Nuripazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya mahallelerinde yapılan kamulaştırmalarla yıkılan evlerin yerine yapılan, 5 etaptan oluşan ve her etabında 1+1, 2+1 ve 3+1 konutları bulunan Çamlıca Konutları vatandaşların hizmetine sunuldu. Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve vatandaşın hizmetine sunulan Yeşil Vadi Konutları 87 milyon 480 bin metrekare alan üzerine kurulu olup ayrı bir cazibe merkezi haline getirildi. 702 konuttan oluşan Yeşil Vadi Konutları, Yeşil Vadi Parkı manzarası ve temiz havası ile gözde oldu.

HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ
Beş etaptan oluşan Mavikent Konutları ile daha önce 3 bin 250 dar gelirli aileyi sevindirerek ev sahibi yapan Şahinbey Belediyesi, bin konutlu 4'üncü etabın kura çekimini tamamlayarak yeni taliplerini ev sahibi yaptı. Yine Mavikent 5. Etap Konutları'nın kura çekimini bu yıl içerisinde yaparak bin dar gelirli aileyi daha konut sahibi yapacak. Şahinbey Belediyesi gazilerini ve şehit yakınlarını unutmamak ve unutturmamak için onları da konut sahibi yapıyor. Belediye, gazi ve şehit yakınlarına hiç peşinat ödemeden 20 yıl boyunca artmayan taksitlerle ev sahibi olma imkânı sunacak.

Sabah Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181