Gaziantep Kuzey Şehir projesi 300 bin kişiye istihdam sağlayacak!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 8.5 milyon metrekare alan üzerine yapılan ve yaklaşık 300 bin nüfusun yerleşeceği "Kuzey Şehirde ilk etapta
yapımına başlanan 3000 konutu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel sekreteri Abdulhamit Gül, Milletvekilleri Nejat Koçer ve Canan Camdemir Çelik ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte yerinde inceledi. Tamamlandığında yaklaşık 300 bin insanın yaşayacağı Kuzey Şehir'de geleneksel mahalle kültürü, komşuluk ilişkileri ile toplumun tüm demografik zenginliklerinin bir arada yaşatılacağı örnek bir proje olarak öngörülüyor.

2023 YILINA KADAR HAZIR OLACAK
İçinde yeşil alanlar, camiler, sosyal tesisler, spor olacak" diye konuştu. Gaziantep için mahalle alanları, kültürel tesisler, alışveriş merkezlerinin kurgusu oluşturularak şehrin doğal kademeli yer alacağı Kuzey Şehir'i gezen AK Parti Genel topografyası bozulmadan, standart 12 ev tipi Sekreteri Abdulhamit Gül, "Gaziantep'te hemşeh- ile geleneksel şehir dokusu işlenen Kuzey Şehir, rilerimizin konut ihtiyacını gidermek üzere yeni bir sosyal konut alanında tek seferdegerçekleştirilen şehir yükseliyor" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Türkiye'nin en büyük konut projesi. Hem yatay Belediye Başkanı Fatma Şahin ise 50 bin konutluk hem de Gaziantep mimarisinin sergilendiği ve Kuzey Şehir'de çalışmalar hızla devam ediyor, yaklaşık 300 bin nüfusun yaşayacağı Gaziantep Vekillerimiz ile birlikte gezdik sonuç çok güzel Kuzey Şehir, 2023 yılına kadar tamamlanacak.

Referans Gazetesi


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181