TOKİ'den Gaziantep'e 50 bin konutluk yeni bir şehir!
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2016 yılı için koyduğu hedefi yükseltti. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 60 bin olan hedefin gözden geçirildiğini belirterek bunun 64 bine çıkarıldığını söyledi.

Önceki gün TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda İdare'nin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Turan "Bu rakam İdaremizin 13 yılık ortalamalarının oldukça üstünde bir rakamdır. Kasım ayı itibarıyla bu 64 bin rakamına yaklaşılmış vaziyetteyiz. İnşallah aralık sonu itibarıyla da rakamı aşmış olacağız" dedi. TOKİ'nin bugüne kadar 81 ilde sosyal donatılar ve kamu kuruluşlarına yapılan hizmetler hariç 754 bin konut ürettiğini aktaran Turan "Konut üretiminin içinde dar ve orta gelir grubuna yöneük üretilen konut miktarının oranı yaklaşık, yüzde 85'le 90 arasındadır. 2016-2019 yılları arasında 250 bin, 2016-2023 yılları arasında da 500 bin konutu inşa etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

FİNANS MERKEZİ 2019'DA
16 Ekim 2016'da İstanbul'da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) binalannm temellerinin atıldığını hatırlatan Başkan Turan "Bu bölge yaklaşık 50 bin çalışan ve 25 bin ziyaretçiyle, inşallah, yakın bir zamanda, 2019 yılında İstanbul'da finans merkezi olarak hizmet verecektir" şeklinde konuştu. Turan "Gaziantep'e belediyemizle birlikte toplam 50 bin konutluk yeni bir şehir planlıyoruz" dedi. Kentsel dönüşüm projeleri için de Turan, "Şimdiye kadar 54 ilde yerel yönetimlerle 183 projeden 53'ü tamamlandı, 150 proje devam ediyor" dedi.

'KALİTE İLE ANILACAĞIZ!'
"Kalitesi ve nitelikleri artırılmış sosyal konut üretimi idaremizin birinci önceliğidir" diyen TOKİ Başkanı Turan: Konutlarımızın yakın gelecekte önce 'kalite' ile anılıyor olmasını sağlayacak olan, kuskusuz üretim malzemeleridir. Tüm paydaşlarımız TOKİ'nin kalitede yeni bir safhaya geçtiğini artık cok iyi bilmektedirler. Bu çerçevede yüklenicilerin secimi ve denetimine özel önem veriyoruz" dedi. 

Ercan Baysal/Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181