TOKİ Gaziantep Mavi Kent'e şehit aileleri için 644 konut yapacak!
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve protokol heyeti 18 Mart şehitleri Anma Programı kapsamında kentte yaşayan şehit aileleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıya Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Üzer ve Mehmet Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, askeri erkan ve diğer idari amirler katıldı. Kuranı kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bütün şehitleri rahmetle andığını belirterek, "Bu vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah, onların şefaatlerini neslimizden eksik etmesin. Gazi şehrimizde 277 şehit ailemiz var. Bunlardan 233'ü merkezde ve şu anda aramızda bulunuyor" dedi.

Daha önceden özel günlerde şehit ailelerine protokol olarak ziyaret gerçekleştirdiklerini ancak sayı çok fazla olduğu için her aileye gidemediklerini belirten Vali Yerlikaya, bu kahvaltı organizasyonu ile her şehit yakınıyla beraber olma fırsatı bulduklarını söyledi. Şahinbey Belediyesinin tespit ettiği bir arsa üzerine şehit ailelerine konut yapılacağını duyuran Vali Yerlikaya, "Mavi Kentte TOKİ ile işbirliği halinde 644 şehit ailesine konut yapılacak. Konutlar 2 artı 1, 3 artı 1 olacak. 2 artı 1'ler için peşinat yok, 3 artı 1'ler için 10 bin lira peşinat var.  TEFE, TÜFE yok, vade farkı yok. Siz içine oturduğunuz zamanki toplam maliyet 240 aya bölünecek. Tek şart daha önce TOKİ'den istifade etmemiş olmak ama üzerinde tapu olabilir, Şehit ailelerine güzel bir site yapılmış olacak" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de şehit aileleriyle olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, Çanakkale'de başlayan bu süreçte ülkenin bölünmez bütünlüğü için terörle mücadele eden ve yurdun dört bir yanında yine ülke için can veren bütün şehitleri minnetle rahmetle andığını söyledi.

Ülkede şu an mevcut bulunan birlik ve beraberliğin şehitler sayesinde olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Ülke olarak Fransız, Alman, İngiliz askerine karşı duruş çok daha kolaydı. Bir düşman vardı, buna karşı topraklarımızı koruma mücadelesi verdik ama 15 Temmuz'da düşman kendi içimizden çıktı. Kendi tankımızla, kendi tüfeğimizle, kendi kendimizi vurmaya çalışan daha da büyük daha da derin bir tuzakla karşılaştık. Şehitlerimizin şefaatini yüce mevlam bizlerden eksik etmesin. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 Temmuz'da o karanlık geceyi, o bitmeyecek sandıkları o tuzakları sabah aydınlıklarla, gece salalarla değiştiren yüce bir milletin evlatlarıyız. Sizin o sabrınızın karşısında başımızı önümüze eğiyoruz ve ayaklarınızın altından öpüyoruz. Bütün ümmetin bize baktığı bir dönemde biz de size bakıyoruz. Her zaman için bir ve beraber olup bizim istikbalimize karışı kurulan tuzakları bozmak için mücadele gösterdik. Bugün bu coğrafya da yer alıyorsak sizlerin sayesinde, eğer bu iman gücü olmasa sizler olmasın bugün burada olmazdık. Şehit aileleri bizim için o kadar kıymetli ki anlatamam, sizler bizim gözümüzün nuru, başımızın tacısınız" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Güncel Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181