1.213 kilometre hattın 13 bin kilometreye ulaşması hedefleniyor!
Hız ve konforuyla dikkat çeken YHT ile 6 yılda 22 milyon 282 bin 512 yolcu seyahat etti. Geçen sene açılan İstanbul-Ankara YHT hattını tercih edenlerin sayısı 2 buçuk milyona yaklaştı. Halihazırda Eskişehir-Ankara İstanbul-Ankara, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir ve İstanbul-Konya arasında hizmet veren YHT toplamda bin 213 kilometreye ulaştı.

YOLCU SAYISI 22 MİLYON
Yenişafak'ın haberine göre; 2023 vizyonuyla son sürat devam eden çalışmalarla YHT hatlarının 13 bin kilometreye kadar çıkarılarak Türkiye'nin dört bir yanına ulaşım sağlanması hedefleniyor. Türkiye'nin ilk YHT hattı olan Eskişehir-Ankara hattı 2009 yılında açıldı. Bugüne kadar kesintisiz olarak hizmet veren hatta 12 milyon 103 bin 188 kişi seyahat etti. Geçen sene açılan İstanbul-Ankara hattını 2 milyon 454 bin 92, İstanbul-Konya hattını ise 522 bin 79 yolcu tercih etti.

DOĞANÇAY HATTI SENEYE AÇILIYOR
Ankara-Konya hattının hizmete girdiği 2011 yılından bugüne kadar 6 milyon 756 bin 766 yolcu Eskişehir-Konya hattında da 446 bin 397 yolcu taşıdı. Farklı tarihlerde hizmete giren 5 hatta bugüne kadar 22 milyon 282 bin 512 yolcu seyahat etti. Ayrıca İstanbul-Ankara hattında 22 kilometre uzunluğundaki Doğançay Ripajı'nın tamamlanması için çalışmaların sürdüğü ve önümüzdeki yıl tamamlanacağı bildirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından iki hat arasındaki yolculuk 20 dakika daha kısalacak.

KONYA İÇİN TEKLİF VAR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce ihalesi yapılan Konya metroları projesine ilişkin teklif veren 7 firmadan 4'üne teknik ve mali tekliflerini sunmaları için davet gönderildi. Konya'da toplu ulaşımın omurgasını oluşturması için yapımı planlanan yaklaşık 45 kilometre uzunluğundaki Konya Metroları ihalesi 13 Ekim'de gerçekleştirdi. Ön yeterlilik dosyasını sunan 7 firmadan teklif alınırken, yeterli bulunan 4 firmaya teknik ve mali tekliflerini sunmaları için davet gönderildi.

ANKARA-İZMİR YHT SON HIZ
Projenin Polatlı-Afyonkarahisar kesiminde inşa çalışmaları; Afyonkarahisar-Banaz, Banaz-Eşme kesimlerinde proje hazırlama ve ihale süreçleri devam ediyor. Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometre olup seyahat suresi yaklaşık 14 saat. İki şehir arası mesafe 624 kilometre, süresi 3 saat 30 dakika olacak.

KONYA-KARAMAN 40 DAKİKA
102 kilometrelik hattın tamamlanmasıyla Konya-Karaman arası seyahat süresi 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya düşecek. Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Projesi İstanbul, Ankara ve Konya'dan Karaman-Mersin-Adana-Gaziantep illerine hızlı trenle ulaşım sağlamak için yapım ihale ve proje hazırlama çalışmaları devam ediyor.

SİVAS-ERZİNCAN YHT İHALEDE
Doğu-Batı koridorunun devamı niteliğinde olan ve Kars-Tiflis Demiryolu Projesi'ne bağlantı sağlayarak tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandıracak proje, ihale hazırlık ve proje hazırlama safhasında.

İSTANBUL-EDİRNE 230 KM OLACAK
Projenin hızlı tren projesine dair çalışmalar proje hazırlama safhasında devam ediyor. Edirne-İstanbul Hızlı Tren (Halkalı-Kapıkule) İşletme hızı 200 km/s ve 230 km uzunluğundaki hattın önümüzdeki yıl ihaleye çıkılarak çalışmaların başlaması hedefleniyor.

ANTALYA-KAYSERİ HATTI 10 MİLYON TON YÜK TAŞIYACAK
Yaklaşık 642 km uzunluğa sahip olacak hatta yılda yaklaşık 18,5 milyon yolcu, 18 milyon ton yük taşınması hedeflenen proje Antalya- Eskişehir Hızlı Tren Projesi 423 km güzergâh uzunluğuna sahip, yıllık 10 milyon ton yük, 3,8 milyon yolcu taşıyacak. 

Ensonhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181