2. EREF Gayrimenkul fuarı 5-7 Ekim'de yapılacak!
37 milyon nüfuslu Irak’ın en güvenli şehri Erbil’de Arı Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan E.R.E.F. (Erbil Real Estate Fair) Gayrimenkul Fuarı Irak, Türkiye, B.A.E., Rusya, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Hollanda başta olmak üzere 10 ülkeden 40 firmanın katılımı ile gerçekleşecek.

E.R.E.F. Gayrimenkul Fuarı, gayrimenkul firmalarını Irak yatırımcıları ile bir araya getiriyor. İlki 2013 yılında düzenlenen fuara 6 ülkeden 54 firma katılmış; fuar 20 ülkeden 17 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti. Fuar esnasında yapılan 100 milyon dolarlık gayrimenkul satışının yanı sıra firmalarının başarılı tanıtım faaliyetleri Türkiye’ye Irak’tan gelen gayrimenkul yatırımları da önemli oranda artmıştı.

2013’den bu yana Türkiye’de en çok gayrimekul yatırımı yapan ülke: Irak!
TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 2016 yılında yabancılara 18.189 konut satıldı. Irak vatandaşları 2016 yılında Türkiye'den 3.036 konut satın aldı. Irak'ı 1.886 konut ile Suudi Arabistan, 1.744 konut ile Kuveyt, 1.224 konut ile Rusya Federasyonu ve 1.205 konut ile Afganistan izledi.

Arı Fuarcılık Genel Müdürü Savaş Kemal Burkay, ‘’İlkini 2013 yılında düzenlediğimiz E.R.E.F. Gayrimenkul Fuarı’nın gerek gayrimenkul firmalarına gerekse de Türkiye’ye yatırımcı çekmeye olan faydasının bu yıl da tekrarlanacağına eminiz. E.R.E.F 2013’de Türkiye, fuarın onur konuğu olmuş, yabancıların Türkiye’de mülk edinmesini konu alan Mütekabiliyet Yasası ilk kez bu fuarda yabancı yatırımcılara anlatılmıştı. 2013 yılından bu yana da Türkiye’de en fazla gayrimenkul alımı yapan yabancı uyruklular Iraklılar oldu. Gerçekleşmesinde katkıda bulunduğumuz satışlara ivme kazandırmak ve mütekabiliyet yasası ile avantaj olarak gelen yabancı yatırımcılara KDV indiriminin ve vatandaşlık alma imkanının tüm Irak'a duyurulmasını hedefliyoruz.’’ dedi

Erbil, Ortadoğu ve Basra Körfezine kıyısı olan ülkeler ile birlikte sürekli gelişen dünya çapında bir kent olarak ticari ve kültürel bir merkez, kozmopolit bir metropol kent. Erbil ekonomisi tarihsel olarak petrol sanayisi üzerine kurulmuş olsa da, Erbil şehri yürüttüğü turizm ve havayolları alanında önemli gelir kalemlerini oluşturmuştur. Erbil son zamanlarda geniş ölçekli inşaat projeleri ile dünyanın ilgisini çekiyor. Erbil, en pahalı kentler sıralamasında Ortadoğu'da önemli bir konumda olmasının yanı sıra aynı zamanda da Ortadoğu'da yaşanabilecek en iyi kentler arasındadır. Bu yıl sınırlı sayıda katılım ile Erbil Divan Oteli’nde düzenlenecek olan fuar hakkında detaylı bilgi için www.ereferbil.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181