2016'da konut satış hedefi 1.4 milyon!
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansı'nın açılış konuşmasını yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut sektörünün mevcut durumunu değerlendirerek sektörün taleplerini dile getirdi.

"KONUT SEKTÖRÜNDE İŞ HİÇ BİTMEZ"
Türkiye'deki nüfus artışı, değişen yaşam şekilleri ve yabancı yatırımcı talebi nedeniyle konut sektöründe talebin ve işin hiç bitmeyeceğini kaydeden Durbakayım, “Sektöre yeni gelen meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz ama gelip de gitmek yok” dedi. İnşaatçı firmaların inşa ettikleri konutun teslimden sonra da arkasında durması gerektiğini kaydeden Durbakayım, “Bu yüzden sektöre bir girip bir çıkmak bu sektöre zarar veriyor” diye konuştu.

SON YILLARIN EN İYİSİ
Durbakayım, konuşmasında gayrimenkul sektörünün 2015 performansını değerlendirirken 2016 öngörülerini de dile getirdi. Konuşmasında gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisine sağladığı katkının önemine değinen Nazmi Durbakayım, sektördeki "güven" temasının altını çizdi. Başkan Durbakayım, konut yapımcılarının ve konut alıcılarının banka karnelerinin, son 10 yılın en iyi durumunda olduğunu vurguladı. Sektörün 2016 yılında yeni başarılar elde etmesi için beklentilerini dile getiren Durbakayım, özellikle kentsel dönüşüm konusunda atılması gereken adımlara değindi.

YABANCI RAKAMI 50 BİNE ÇIKACAK
Konuşmasına, 2015 yılındaki 1 milyon 289 bin adetlik rekor satışın 2016 yılı önemli bir işaret olduğunu söyleyerek başlayan Nazmi Durbakayım, “2014 ve 2015'te mevcut projelerdeki daireler satıldı. 2016'da ise yeni projelerden satış olacak. Dolayısıyla mevcut ve yeni projelerdeki bu satışlarla birlikte 2016 yılında toplam 1 milyon 400 bin civarında bir satış yapılmasını öngörüyoruz” açıklamasını yaptı. Yabancı satışlarının da 23 bin seviyesine yaklaştığına değinen Nazmi Durbakayım, mütekabiliyet yasasındaki bazı düzeltmelerle birlikte bu rakamın 50 bin seviyelerine kadar çıkabileceğini söyledi.

İNŞAAT EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ
İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için çok önemli bir rol oynadığını ifade eden Nazmi Durbakayım, “İnşaat sektörü, ülke ekonomisine sağladığı katkılar sonucunda GSMH içindeki payını, son 10 yılın en yüksek seviyesine, yüzde 4,6'ya çıkardı. Ama ülkemizdeki potansiyeli biliyoruz ve bu oranın yüzde 5 seviyesinin üzerine çıkarmaya kararlıyız” dedi. Sektörün istihdam açısından da ekonomiye katma değer oluşturduğunu söyleyen Durbakayım, 26,8 milyon kişilik istihdam ordusunun içindeki 2 milyon kişinin inşaat sektörü tarafından sağlandığını kaydetti. Durbakayım işgücündeki son 10 yıldaki artışın yüzde 36,7 oranında olduğunu, buna karşın inşaat sektöründeki işgücünün ise 1 milyondan 2 milyona yükselerek yüzde 100'lük bir artış gösterdiğinin altını çizdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181