2016 resmi tatil günleri!
  • Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı 1 Gün 23 Nisan Cumartesi
  • Emek Ve Dayanışma Günü(İşçi Bayramı) 1 Gün 01 Mayıs Pazar
  • Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı 1 Gün 19 Mayıs Perşembe
  • Ramazan Bayramı Arefesi 1/2 Gün 04 Temmuz Pazartesi
               Ramazan Bayramı 1. Gün 05 Temmuz Salı
               Ramazan Bayramı 2. Gün 06 Temmuz Çarşamba
               Ramazan Bayramı 3. Gün 07 Temmuz Perşembe
  • Zafer Bayramı 1 Gün 30 Ağustos Salı
  • Kurban Bayramı Arefesi 1/2 Gün 11 Eylül Pazar
               Kurban Bayramı 1. Gün 12 Eylül Pazartesi
               Kurban Bayramı 2. Gün 13 Eylül Salı
               Kurban Bayramı 3. Gün 14 Eylül Çarşamba
               Kurban Bayramı 4. Gün 15 Eylül Perşembe
  • Cumhuriyet Bayramı 1,5 Gün 28 Ekim Cuma 29 Ekim Cumartesi
Takvime göre Ramazan ve Kurban Bayramları hafta içerisine denk geldiği için muhtemelen her iki bayramda 9 günlük bir tatil olacaktır.

23 Nisan 2016 yılında cumartesiye denk geliyor. Bu yüzden öğrenciler ve hafta sonu çalışmayanlar ekstra tatil yapamayacaklar.

Tüm çalışanların ortak bayramı olan 1 Mayıs İşçi Bayramı ise bu sene pazar gününe denk geliyor. Bu tatilde mesaisi pazar günü olmayanlar fazladan 1 gün tatil yapamayacaklar.

19 Mayıs Gençlik Bayramı 2016 yılında perşembe gününe denk geliyor yani 1 gün tatil.

3,5 gün olan Ramazan Bayramı ise bu sene hafta içine denk geliyor. 4 Temmuz arife günü pazartesiye bayramın kalan günleri salı, çarşamba ve perşembeye denk geliyor. Cuma günü de tatil edilirse 2 hafta sonu ve bayramla beraber 9 gün tatil yapmak mümkün olabilir.

2016 yılında 30 Ağustos günü de salıya denk geliyor yani 1 gün tatil anlamına geliyor.

11 Eylül olan Kurban Bayramı arifesi pazar gününe denk geliyor ve bayram tatili 15 Eylül Perşembe günü bitiyor. 16 Eylül Cuma da resmi tatil ilan edilirse çalışanlar 2 hafta sonu ile birlikte 9 tatil yapabilirler.

1,5 gün resmi tatil olan cumhuriyet bayramı 2016 yılında cuma ve cumartesi günlerine denk geliyor. 28 Ekim Cuma günü yarım gün, 29 Ekim Cumartesi günü tam gün tatil olacak.

Hafta sonları da resmi tatillere eklendiği zaman, 365 günün üçte biri yani 120 gün civarında tatil yapılabilecek.. Ancak bu rakam herkes için geçerli değil..

Takvime göre Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin başlangıcı pazartesi gününe denk geldiği için muhtemelen her iki bayramda 9 günlük bir tatil olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181