2018 sonuna kadar 40 AVM daha açılacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan 'TL seferberliği' için gözlerin odaklandığı yerlerden biri de alışveriş merkezleri. AVM’ler, adeta para akımının gerçekleştiği mekanlara dönüştü. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2015 yılında 95 milyar TL olan AVM’lerin cirosunun, bu yıl 110 milyar TL’ye ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

40 AVM DAHA YOLDA 
Bakan Tüfenkci, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın sorularına yanıt verirken, yeni açılacak AVM’lerle ilgili bilgileri de paylaştı. Türkiye’deki alışveriş merkezi sayısının 370 olduğunu belirten Tüfenkci “2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 40 adet alışveriş merkezinin açılacağı belirtilmektedir" diye konuştu.

PERBİS GELİYOR 
Perakende ticaretiyle ilgili düzenlemeye işaret eden Tüfenkci, şu bilgileri paylaştı: "İlgili kanun gereğince, perakende işletmelerin açılış ve kapanışında gerekli başvuruların yapılması, veri tabanının oluşturulması amacıyla Perakende Bilgi Sistemi'nin (PERBİS) hayata geçirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları sürmektedir."

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181