2B yasası ile arazi başvuruları uzatıldı!
2B yasası kapsamındaki arazilerin başvuruları ve ödemeleri için 7 Mart 2017 tarihinde tanınan 6 aylık ek süre 7 Eylül'de sona ermişti. Ancak 3 Ekim 2017'de Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı. 2B arazileri için tanınan ek süre kararı Resmi Gazete'de şu şekilde yayınlandı;



Karara göre 2B yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler ve taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere verilen süre 6 ay daha uzatıldı. Bu karara göre 2B arazileri için son başvuru süresi 7 Mart 2018 olarak belirlendi.

Hazineye ait tarım arazileninin satışına ilişkin olarak verilen süre ise 1 yıl daha uzatılmış oldu. Bu karara göre ise hazineye ait tarım arazileri için son başvuru süresi 7 Eylül 2018 olarak belirtildi.

Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181