3. Havalimanı'nın arka bahçesi: 'Airport City'
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Havalimanı şantiyesini "dünyanın en büyük şantiyesi" olarak nitelendiren Özdemir, şunları söyledi: "İnşallah 2016 sonuna doğru dolgu ve hafriyat işlemlerimizin yüzde 90'ım tamamlayacağız. 2017 yılında ise terminal binasını bitireceğiz.

Havaalanının arkasında 'Airport City' diye bir şehir kuracağız, 12 milyon metrekare civarında olacak. 6 milyon metrekaresine binalar yerleşecek, 6 milyon metrekaresi tamamen yeşil saha olacak. Bu işte gelişmiş bir ABD firmasına bu işi ihale ettik, bu projeyi geliştirmek üzere şu an çalışmalarını yapıyorlar. Havaalanı çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2018'in ilk çeyreğinde ilk uçağı indireceğiz. Dün açılan 10 bin metrekarelik Beşiktaş stadının yaklaşık 5 misli bir Duty free olacak içinde."

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181