3. Havalimanına 140 bin metrekarelik terminal inşa edilecek!
150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olması hedeflenen 3. havalimanında inşaat çalışmaları hızla sürerken, yeni gelişmeler de peş peşe geliyor.

29 Ekim 2017 tarihinde hizmete girecek 3. Havalimanı'nda terminal binası için düğmeye basıldı. ÇED sürecinin başladığı İGA terminal binası yaklaşık 140 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek.

Habertürk.com'un haberine göre, İGA terminal binası sayesinde uçakların gerekli yakıtları deniz yoluyla getirilecek. 133.580.000 TL'lik bedelle gerçekleştirilecek İGA terminal binası ile havalimanının işletme aşamalarında İstanbul'un mevcut trafik yüküne minimum düzeyde ilave yük getirilmesi planlanıyor.

Söz konusu proje 'terminal 1' ve 'terminal 2' olarak adlandırıldı. Terminal 1 kısmına sadece akaryakıt gemileri yanaşırken, terminal 2 isimli kısma akaryakıt, kuru yük ve genel kargo gemileri yanaşacak.

İGA İkmal Terminali Projesi ile;
- 550 metre boyunda doğu dalgakıranı,
- 175 metre boyutunda mahmuz yapısı,
- 4 adet bağlama dolfeni, 2 adet yaslanma ve bağlanma dolfeni ve yükleme platformu ve kedi yollarından oluşan toplam 320 m uzunluğundaki “Terminal 1” yanaşma yeri,
- 260 metre uzunluğundaki “Terminal 2” yanaşma yeri

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181