3. Köprü'de geçişler dolar ile olmayacak!
Bakan Arslan, "Projelerimizde herhangi bir aksama yok. Bütün büyük projelerimizi takvimlerimize uygun, hatta mümkünse daha da erken bitirmenin gayreti içindeyiz. Bu, büyüyen, güçlenen Türkiye'nin 2023 hedeflerine ve sonraki hedeflerine sağlıklı yürümesini getirecek." dedi.

'YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇİŞLER DOLARLA OLMAYACAK'
Yavuz Sultan Selim Köprüsü araç geçiş ücretine ilişkin Arslan, "Proje, uluslararasıdır ve bu yüzden ihaleye çıkarken dolar bazlı çıkılmak zorunda. Burada 1 Ocak tarihli dolar kuru esas alınacak ve Türk lirasına çevrilecek. İnsanlarımız buradan dolarla geçmeyecekler, sadece hesaplama dolar bazlı. Şu anda, köprüden otomobiller 9 lira 90 kuruşa, kamyonlar ise 21 lira 29 kuruşa geçebilecek. Bu rakam sene sonuna kadar geçerli olacak."

'HAYDARPAŞA GARI HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haydarpaşa Garı'nın yüksek hızlı trenlerle birlikte İstanbul'a, İstanbullulara ve ülkeye tren garı olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

'3. HAVALİMANI PLANLADIĞIMIZ VE ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ GİDİYOR'
Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi dahil hiçbir şeyin, İstanbul 3. Havalimanı Projesi'ni etkilemediğini belirterek, "İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir finanssıkıntısının olmadığını, olmayacağını, insanlarımız bilsin. 3. Havalimanı planladığımız ve öngördüğümüz gibi gidiyor. İnşallah 2018'in ilk çeyreğinde 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız" dedi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181