4.2 milyar liralık Büyükyalı İstanbul Arapların gözdesi oldu!
İstanbul Kazlıçeşme'de hayata geçen Büyükyalı Aîstanbul projesi Dubai'de gerçekleşen Cityscape Global fuarında yabancı yatırımcılara tanıtıldı. Fuarla ilgili görüşlerini paylaşan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkam Ahmet Akbalık "Büyükyalı, Cityscape Dubai'de ilk kez Körfez bölgesindeki yatırımcılara tanıtıldı. Projemiz özellikle, Emlak Konut güvencesinde yürütülen bir proje olması, sunduğu yatırım değeri, tüm ulaşım akslarının merkezindeki lokasyonu ve Atatürk Havalimanı'na yakın konumu gibi özellikleriyle yatırımcıların beğenisini kazandı. 22 Eylül tarihindeki lansmammızın öncesinde Arap yatırımcılardan ön talep topladık" dedi.

İSTANBUL MARKA ŞEHİR
İstanbul,'un yabancı yatırımcıların gözde adresi haline geldiğine dikkat çeken Akbalık şunları söyledi: "Avrupa'nın sayılı şehirleri arasında yer alan İstanbul, artık marka bir şehir. Büyükyalı, devlet yatırımlarıyla çehresi değişen Kazlıçeşme sahil yolunda, İstanbul'un tam merkezinde yer alıyor. Büyükyalı'da, denizin tüm avantajlarından yararlanma imkânıyla birlikte her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir sosyal yaşam sunuyor, İstanbul'un boğaz hattını uzatıyoruz. Fransa'daki MIPIM Fuarı'nda, ulaşım yatırımlarının, Kazlıçeşme'de yoğunlaşmasından ve alternatiflerin çeşitliliğinden söz etmiştik. Geçen 6 aylık dönemde, bu yatırımların ne kadar hızlı bir şekilde ilerlediğim birlikte gördük. İstanbul'un kara, deniz ve raylı sistem ulaşım akslarının kesiştiği Kazlıçeşme'de yer alan Büyükyalı'nın yatırım değeri, yapımı devam eden Marmaray Zeytinburnu durağı, Avrasya Tüneli ve yeni sahil yolu ile daha da artacak."

Büyükyalı'nın, Kazlıçeşme sahil yolunda Emlak Konut güvencesine sahip tek proje olduğunu ifade eden Akbalık, " Bu da Büyükyalı'yı yabancı yatırımcılar nezdinde farklı bir yere konumluyor. Ayrıca brüt-net metrekare ölçümünde Emlak Konut standartlarım uyguluyoruz ve kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendiriyoruz. Büyükyalı, net metrekare değeriyle de Kazlıçeşme sahil yolundaki markalı lüks projeler arasından, kârlı bir proje olarak ayrışıyor. Projemizde metrekare fiyatları, yerli yatırımcılar için olduğu gibi, yabancı yatırımcılar için de TL bazında. Bu durum dövizli satışa oranla çok daha kârlı bir satm alma imkânı sunuyor, döviz artışı ve kur dalgalanmaları yatırımcıları etkilemiyor. Emlak Konut GYO kampanyası, TL kur avantajıyla birleştiğinde, yatırımcılar açısından eşsiz bir fırsata dönüşüyor" diye konuştu.

YABANCILAR KÂRLI ÇIKACAK
EMLAK Konut GYO başarısız darbe girişimi sonrası gayrimenkul projelerinde önemli bir kampanya başlatmıştı. Kampanyayı değerlendiren Akbalık şunları söyledi: "Kampanya, yabancı yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunuyor. Bu kampanyayı, mevduat faizlerini baz alarak yapılacak basit bir hesapla, 'negatif faizli' bir fırsat olarak değerlendirmek mümkün. Gayrimenkul uzun vadeli bir yatırım aracı ve içinde bulunduğumuz konjonktür, yatırımcılar açısından tarihi fırsatlar sunuyor. Bu dönemde ülkemizde yapılacak yatırımlar büyük bir kârlılık potansiyeli taşıyor. Gayrimenkul piyasasında pozisyon alan yatırımcılar bu işten kârlı çıkacaktır."

4 MAHALLE İNŞA EDİLECEK 
EMLAK Konut GYO'nun ihale ettiği İstanbul Kazlıçeşme arsasında yükselen Büyükyalı İstanbul projesi kapsamında 4 mahalle inşa ediliyor. 4 milyar 240 milyon lira satış geliri beklenen proje, Emlak Konut tarihindeki en yüksek hasılatlı ihale özelliği taşıyor. Proje hakkında bilgi veren Akbalık, arsaları içinde tarihi yapılar olduğunu, bu yapıların restorasyonunun yapılarak kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme içme alanı ve moda sanat atölyesi olarak değerlendireceklerini dile getirdi. Akbalık, denize yakınlığı, sosyal kültürel alanları ve ulaşım avantajı ile projenin öne çıkacağını dile getirdi. Büyükyalı, bisiklet kullanılabilen, alışverişe, okula, parka yürüyerek ya da bisikletle gidilebilen bir yaşam alanı olarak kurgulanıyor. Projede çocuklara ayrı önem verildiğini belirten Akbalık "Büyükyalı'da, her türlü sosyal aktivitenin uzman eğitmenler eşliğinde yapılabileceği; tenis, yüzme, kürek, yelken, voleybol ve basketbol gibi branşların bulunacağı bir spor kulübünün altyapısı da hazırlanıyor" dedi.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181