ABD'de konut satışları düştü!
ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre yeni konut satışları Ocak'ta %9.2 düşerek 494 bin adet oldu. Beklenti % 4.4 gerilemeydi. Bu sonuçla, 1. el konut satışları Ekim 2015'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Aralık verisi revize edilmedi
Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi 520 bin artış olmasıydı. Batı Bölgesi'nde satışlar %32.1 oranında düştü. Aralık'ta konut satışları 544 bin adete ulaşarak 10 ayın en güçlü artışını kaydetmişti.

Aralık verisi revize edilmezken Ocak ayında satışlar 3 ayın en kötü performansını kaydetmiş oldu. Analistler, ocakta önceki ayki güçlü performansının ardından beklentinin üzerinde gerileyen yeni konut satışlarında talep fazlasıyla artan fiyatların etkili olduğunu belirtiyor.
 

Bloomberg

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181