ABD konut satışları 2016'ya hızlı giriş yaptı!
ABD'de bekleyen konut satışları birçok bölgede satışların toparlanmasıyla Şubat ayında tahminlerin üzerinde arttı ve bahar mevsimi gelirken sektörün iyileştiğine işaret etti.  National Association of Realtors (NAR) verilerine göre ABD'de bekleyen konut satışları Şubatta %3.5 arttı, bu yılın en iyi artışı oldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi %1.2 artıştı.

İstihdam piyasası şartlarındaki iyileşme ve işten çıkarmalardaki azalmanın ABD'lilerin konut almasını kolaylaştırdığı belirtiliyor. Artan talep dolayısıyla konut sahipleri gayrimenkullerini satışa çıkararak sektöre ek destek sağlayabilir. NAR ekonomisti Lawrence Yun satışlardaki artışa gerekçe olarak mortgage faizlerinin neredeyse bir yılın en düşük seviyesine inmesini gösterdi.

Fortune Turkey 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181