AGT'yi zirveye taşıyan sosyal sorumluluk projesi!

AGT, TAİDER Zirvesi’ne sosyal sorumluluk projeleriyle damgasını vurdu
AGT, 06-07 Kasım tarihleri arasında Swissotel Büyük Efes’te gerçekleşen TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, 3. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’ne katıldı. Aile şirketleri; “İnsanlarımız, Çevre, Yaşadığımız Toplum ve Gelecek Nesiller İçin Ne Yapıyor?” konulu panelde konuşmacı olarak yer alan AGT YK Üyesi Mehmet Semih Söylemez, AGT bünyesinde gerçekleşen sosyal sorumluluk projeleri ile geleceğe yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Bu yıl 3.sü gerçekleşen, Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi TAİDER’e katılan AGT, “Aile şirketleri, insanlarımız, çevre, yaşadığımız toplum ve gelecek nesiller için ne yapıyor” konulu panele katıldı. “Gurur verici geçmişten, sürdürülebilir geleceğe” teması ile 06-07 Kasım tarihleri arasında İzmir Büyük Efes Swiss Otel’de gerçekleşen zirvede, AGT YK Üyesi, aynı zamanda TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi başkası olan Mehmet Semih Söylemez, konuşmacı olarak yer aldı. Sürdürülebilirlik çerçevesinde gerçekleştirdikleri projelerini aktaran Söylemez, AGT olarak sosyal sorumluluk projeleri ile geleceğe yatırım yaptıklarını belirtti.

Aile işletmesi sahipleri, aile işletmeleri üst düzey yöneticileri, genç nesil temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı zirve kapsamında düzenlenen panelde konuşan AGT YK Üyesi Mehmet Semih Söylemez geri dönüşüm ve bilinçli bir genç nesil için gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti. Söylemez; “Daha temiz bir gelecek için, AGT olarak ürünlerin ambalajlarının geri dönüşüme kazandırılmasına önem veriyoruz. 2005 yılından bu yana, ambalajlardan 5.300 ton malzeme geri dönüşüme kazandırıldı. Satın aldığımız ambalajlı ürünlerin tüm ambalajlarını türlerine göre ayırarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geri dönüşüm lisansı almış tesislere gönderilip geri dönüşüme kazandırıyoruz.

Ülkenin geleceğinde gençlerin çok önemli bir rol aldığına inanan ve onların bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması gerektiğini düşünen AGT, sosyal sorumluluk projelerini gençleri hedef kitlesi olarak belirliyor. Panelde bu konuya da değinen Söylemez,” Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Türkiye’nin ilk iletişim yayınları kütüphanesini kurduk. Bunun yanı sıra yürüttüğümüz "8 Şehir, 8 Üniversite, 8 Söyleşi" için Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz. 2012 yılında başlattığımız ve 8 üniversitede gerçekleşen projemizle, Anadolu’nun diğer şehirlerinde de gençlerle buluşmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

AGT; Antalya Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü “POLİROBOT” isimli proje kapsamında ise trafikte can kayıplarını azaltmak, trafik kuralları konusunda üst düzey saygı ve bilgiye sahip kuşaklar yetiştirilmesine destek olduklarını ifade eden Söylemez, 'Polirobot Kartları' uygulaması ile İlköğretim okullarında 5. Sınıf öğrencileri arasında bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181