Akay İnşaat Mozambik'i dönüştürecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ocak ayında- Mozambik'e yaptığı ziyaret meyvelerini vermeye başladı. Erdoğan'ın, "14 yılda TOKİ ile 760 bin konut inşa ettik. Mozambik'te bunu niye yapmayalım?" sözleriyle çağrıda bulunmasının ardından Ankaralı Akay İnşaat soluğu Mozambik'te aldı. 1 milyar dolarlık 5 bin konut hayata geçirecek olan şirket, ülkenin başkenti Maputo'yu dönüştürecek.

MERKEZE 33 KATLI BİNA
İnşaata eylül ayında başlayacaklarını belirten Akay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Olgun, "Konutları 1 yılda teslim etmeyi planlıyoruz. Her yıl bin konut teslim edeceğiz. Bu projeyle Mozambik'in konut ihtiyacı sorununu çözmüş olacağız" diye konuştu. Bunun dışında Maputo Ticaret Odası'nın arsası için kat karşılığı anlaştıklarını açıklayan Ertan Olgun, "Şehir merkezinde 33 katlı bir bina inşa edeceğiz. Maputo Ticaret Merkezi projesine yaklaşık 220 milyon dolar yatırım yapacağız" dedi. Olgun, arsanın kendilerine bedelsiz tahsis deldiğini kaydetti. Yurtdışı yatırımlarına Mozambik'ten başladıklarını anlatan Ertan Olgun, ülkeyi Afrika'nın üssü olarak belirlediklerini söyledi. Olgun, "Svaziland'ı da radarımıza aldık. Çok zengin ve güzel bir ülke. Yeni projeler hayata geçirebiliriz. Bu konuda görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu. Ertan Olgun ayrıca Tanzanya ve Madagaskar'da da konut projeleri hayata geçirmek istedikleri bilgisini verdi.

MALZEMELER TÜRKİYE'DEN
Akay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk ise, "Ülke ekonomisine büyük katkıda bulanacağız. Çünkü inşaat yapımı ile ilgili tüm malzemeleri Türkiye' den getireceğiz" diye konuştu. Öztürk, işin mali boyutunun 1 milyar dolarla sınırlı kalmayacağı tahmininde bulundu.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181