Akçansa'nın 2015 cirosu 1,5 milyar TL’ye ulaştı!
Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın açıkladığı 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlara göre, şirketin geçen yılki toplam cirosu 1,5 milyar TL’ye yaklaştı. Şirketin satış geliri 1 milyar 469 milyon TL olarak açıklanırken; Brüt Karı 428,5 milyon TL, Dönem Karı ise 283 milyon TL oldu.

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, “Özellikle ana pazarımız olan Marmara Bölgesi başta olmak üzere Avrasya Tüneli, 3. Köprü, 3. Havalimanı, HES projeleri, metro projeleri gibi büyük tüketim noktaları haline gelen mega projeler sektörümüzde iç talep üzerinde olumlu etki yaptı. Kentsel Dönüşümün etkisini 2015 yılı içinde görmeye başladık, önümüzdeki 3 yıllık süreçte çok daha pozitif etkisini sektörümüzde görüyoruz. Diğer yandan pazarlarımızdaki olası riskleri, yönümüzü yeni pazarlara çevirerek aşmayı başardık. Yabancı ortağımız HeidelbergCement’in katkısıyla geçen yıl dünyada önemli ve kalıcı pazarlar kazandık; üretimini yaptığımız katma değeri yüksek ürünümüz, etkin yükleme ve hizmet performansımız ile ABD pazarının Türkiye’deki en büyük tedarikçisi konumuna geldik” diye konuştu.

Zenar: “Akçansa katma değerli ürün ve hizmetlerle sektörün geleceğini çiziyor”
Akçansa’nın benimsediği pazar ve müşteri odaklı pazarlama anlayışıyla müşterilerinin talep ettiği katma değerli ürünleri geliştirip pazara sunduğunu belirten Genel Müdür Zenar, sözlerine şöyle devam etti: “Müşteri odaklı, müşteri ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan ve pazarda fark yaratan bir ürün portföyüne sahibiz. Uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmalarımızın en yeni ürünlerinden biri olan ‘Yolbeton’ ile artan karayolları onarım masraflarına ve zaman kaybına karşı etkili bir çözüm sunuyoruz. Enerjik Beton ile sektörde tekrar bir ilke imza atarak elektrik üreten beton satışına ve uygulamalarına da 2016 yılında başlıyoruz. Sektörde bir ilk olan online çimento satışına da www.akcansamarket.com üzerinden başladık.

Diğer yandan Yapı Club Kart, Geleceğin Liderleri ve Bayi Konseyi uygulamaları ile müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın sesine kulak veriyoruz. Çalışanlarımızla ve tüm paydaşlarımızla güç birliği yaparak Akçansa’yı geleceğe taşıyoruz. Akçansa olarak yenilikçi yaklaşımımızla sektörün geleceğini çiziyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181