Ali Ağaoğlu Arabian Business dergisine kapak oldu!
Arabian Business dergisi Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'nu kapağına taşıdı. İstanbul Finans Merkezi projesinin detaylarına yer verilen Ağaoğlu röportajında, İstanbul Finans Merkezi projesinin son durumu hakkında bilgi verildi. 'Sıra Türkiye'de' başlıklı söyleşide İstanbul'un yüzyıllardır ticaret ve kültürün başkenti olduğunu hatırlatan Ali Ağaoğlu, İstanbul'un günümüzde de bu cazip konumunu korduğunu ve uluslararası bir finans merkezi olacağı konusunda hiç şüphe duymadığı belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Borsa İstanbul, BBDK gibi kurumlar başta olmak üzere ülkedeki yerli yabancı birçok bankanın İstanbul Finans Merkezi çatısı altında toplanacağı bilgisini paylaşan Ağaoğlu, şunları söyledi: "İstanbul Finans Merkezi global dengeleri sarsacak. Türkiye ve özellikle İstanbul bölgenin en önemli jeopolitik konumuna sahip. Türkiye başta Avrupa Birliği olmak üzere gelişmiş batı ülkeleri ile çok sıkı bağları bulunuyor. Ayrıca Körfez ülkelerinden de önemli arabian finans kuruluşlarının ve İslami Finans kurumlarının İstanbul Finans Merkezi'nde yerlerini almalarını bekliyoruz." Finans'ın merkezinin kesinlikle batıdan doğuya kaydığını gözlemlediğini kaydeden Ağaoğlu, röportajında Dubai'yi finans merkezi konusunda rakip olarak görmediklerini vurguladı. Röportajda Ağaoğlu'nun hali hazırda süren projeleri ve orta ve uzun vade yatırım planlarına da yer verildi. 

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181