Anadolu'da AVM sayısı artıyor!
Bugün itibariyle yurt genelinde 363 AVM bulunuyor. Bunların 103'ü İstanbul, 260'ı diğer illerde yer alıyor. Mevcutta 58 olan AVM bulunan il sayısına bu yıl Çorum ve Sivas da eklenecek. Böylece AVM olan il sayısı 60'a çıkacak. 2016 - 2017 yılları arasında toplamda 44 yeni AVM daha açılacak. Bu yatırımların 17'si İstanbul'a, geri kalanı Anadolu'nun diğer illerine yapılacak. İnşaat tecrübesini perakende sektöründe alışveriş merkezi yatırımları ile de değerlendiren Artaş Grubuna bağlı ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, ArmoniPark'ın Genel Müdürü Emir Genç ile birlikte sektörü ve AVM'lerin performansını değerlendirdi.

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin doygunluğa ulaşmaya başladığını belirten ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, "Ama Anadolu'da durum 
farklı. Anadolu, birçok şehirde potansiyelini koruyor. Zaten verimlilik bakımından da Anadolu farkı kapatmaya başladı" dedi. Anadolu'da da alışveriş alışkanlıklarının değişmeye başladığını ve bunun AVM'lere olumlu yönde yansıdığını ifade den Erkoç, şunları söyledi: "Eskiden Anadolu'da insanlar alışık olduğu yerlerden alışveriş yaparlardı. Şimdi AVM'lerin etkisiyle büyük markalar birçok şehre gitti. Büyük markaların şehirlere gitmesiyle birlikte klasik mağazalardan buralara kaymalar olmaya başladı. Buna ek olarak, yine eskiden insanlar büyük markalar için büyükşehirlere gidip alışveriş yapardı. Şimdi AVM'lerin etkisiyle bu markalar ayaklarına geldi. Bu da AVM'lere olan ilgiyi ve ciroyu artırdı. Ancak halen Ankara'nın doğusunda AVM olmayan çok sayıda ü var. Bu illerin de yakın zamanda AVM'ler ile buluşacağını düşünüyorum."

"1.5 yıldır AVM'ler sıkıntıda"
Anadolu'da yaşanan bu yayılmaya karşın sektörün son 1,5 yıldır ciddi sorunlar yaşadığı ifade ediliyor. Erkoç, "Yılın ikinci yarısına ilişkin temennimiz terör olaylarının bitmesi ve bunun ekonomiye pozitif yansıması" dedi. 


3 AVM'de 30 milyon kişi ağırladı
ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park alışveriş merkezlerini bünyesinde bulunduran Artaş Grubu, ortağı olduğu Carousel ve Vadi istanbul AVM ile birlikte şu anda perakende sektöründe 200 bin metrekareyi aşkın kiralanabilir alana sahip. Grup, önümüzdeki 4 yıl içinde bu rakamı 350 bin metrekareye çıkarmayı 
hedefliyor. Geçen yıl ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park'ta aylık bazda 2.5 milyon, 2015 genelinde 30 milyon kişiyi ağırlayan grup, AVM'lerinde yaptığı yenileme yatırımlarıyla bu yılı geçen yılın üzerinde bir büyüme performansı yakalamayı hedefliyor. Grup, ziyaretçi sayısını en az yüzde 10 büyütmek istiyor.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181