Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesi 3 yılda tamamlanacak!
Manisa'yı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sabuncubeli Tüneli'ni inceledi, Soma Çevre Yolu'nun açılışını yaptı. Bakan Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin 3 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

Bakan Arslan, Kalyon İnşaat tarafından yapımı devam eden ve İzmir ile Manisa'yı birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Tünel inşaatında son olarak 2 ay önce kontroller yaptığını kaydeden Bakan Ahmet Arslan, "İki tüp olan, yaklaşık 8 bin 200 metrelik tünelimizde, 6 bin 200 metreye gelmiş durumdayız. Çift tüpte ayda ortalama 250 metre ilerliyoruz. Yaklaşık 8 ayda bu tünelleri bitireceğiz. Mevcut güzergahı takip ettiğimizde 14 viraj var. Bu tünelle 14 virajın tamamını kaldırmış olacağız. İki şehir arasında mesafe kısalacak. Bu, bölge insanının hayatını kolaylaştıracak. Daha da önemlisi bölgenin kalkınmasını sağlayacak" dedi.

Manisa programı kapsamında Vali Mustafa Hakan Güvençer'i de ziyaret eden Bakan Arslan, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projelerinde gelinen aşamalara ilişkin bilgi verdi.

Hızlı tren 3 yılda tamam
Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde ihaleye çıkılmayan etap kalmadığını belirterek, hattın 3 yıl içinde hizmete gireceğini bildirdi. Yüksek Hızlı Tren hattının Manisa merkezdeki mevcut hat üzerinden geçmeyeceğine işaret eden Arslan, şehrin kuzeyinde yer alan otogarın güneyinden geçecek hattın çevre yoluna paralel olarak ilerleyeceğini ifade etti. Arslan, İstanbul ile İzmir'i birbirine bağlayan otoyolun yaklaşık üçte birine karşılık gelen 112 kilometrelik bölümün Manisa'dan geçtiğini, bu otoyolun yanında kenti Ege ve İç Anadolu'ya bağlayacak ikinci otoyol için de çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Bakan Ahmet Arslan, Soma'da kamyon ve TIR trafiğini rahatlatacak olan Soma Çevre Yolu'nun açılışını yaptı. Soma'nın Ege, Akdeniz ve Çanakkale bağlantısı için önemli olduğunu belirten Arslan, "Soma'nın şehir içi trafiğini rahatlatmak için çevre yolu gerekliydi. Bu yol, ağır vasıta trafiğinin ilçenin dışına çıkmasını sağlayacak. Aynı zamanda bölge ekonomisinin büyümesini sağlayacak" dedi. Çanakkale köprüsünün ihalesine de değinen Arslan, "Avrupa'dan gelecek yük hareketini Çanakkale'den Balıkesir, Soma, Manisa, Ege'ye bağlamış olacağız" diye konuştu. Arslan, Soma'daki temasları kapsamında Maden Şehitliğini de ziyaret etti.

YERLİ ARAMA MOTORU GELİYOR
Bakan Arslan, Manisa'da katıldığı bir televizyon programında "yerli arama motoru" için çalışma yapıldığını söyledi. Arslan, iletişim teknolojisi, bilişim ve haberleşme-' nin dünya ile entegre olduğuna işaret ederek, "Siz sadece lokal bir çalışma yaparsanız, dünya ile entegre olmazsanız istediğiniz verimi ve sonucu alamazsınız. İster web adreslerinde olsun ister internette yaptığınız işlemlerde olsun dünya ile entegrasyonda taviz vermeden, hem Türkçe karakterlerin kullanılabileceği yazılımlar hem de özellikle yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli. Bunların çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

Cüneyt Hasçelik / Yılmaz Sarıpınar / Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181