Ankara Üniversitesi'nde gayrimenkul bilimleri akademisi açıldı!
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümüyle Ankara Üniversitesi'nde gayrimenkul bilimleri alanında tüm lisans ve lisansüstü eğitim akdemeleri sağlanmış oldu. Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 1999 depremi sonrası Türkiye'de kentsel dönüşümün ön plana çıktığını ifade etti. Türkiye'de her türlü sağlıksız yapının varolduğunu söyleyen Özhaseki, bunları engelleyecek formüller geliştirdiklerini ifade etti.

Özhaseki, farklılaşan insan ihtiyaçları ve artan beklentilere, gayrimenkul sektöründe de cevap vermek için çalışıldığını, yaşanan eksikliklerin giderilmesinin eğitimle sağlanacağını ifade etti. Bu konuda Ankara Üniversitesi Uygu​lamalı Bilimler Fakültesi'nin kuruluşunun "çok doğru bir karar" olduğuna değinen Özhaseki, özellikle Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü öğrencilerine ve öğrenci velilerine seslenerek, bu mezunlara sektörde fazla ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

'Uzman yetişecek'
Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrı vermiş de, lisans eğitimiyle birlikte gayrimenkul ve inşaat sektörleri, para ve sermaye piyasası kuruluşları, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin ihtiyacı olan gayrimenkul geliştirme ve yönetimi uzmanlarının, artık akademiden mezun olacak öğrenciler tarafından karşılanacağını belirtti.


Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181