Araç ve ev kiralamada da kredi notu sorgulanacak!
Milyonlarca vatandaşın gelişmiş teknolojinin ayrıcalıklarını bankacılık sektöründe de kullanıyor. Konut, taşıt, ihtiyaç veya tüketici kredisi çekmek isteyenler, telefon veya mobil uygulamlarla kredi notlarını öğrenerek adımını atıyor. 3 yıldır kullanılan uygulama ile ilgili bilgiler veren Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya, KBB'nin finansal hizmet platformu Findeks üzerinden günde ortalama 15 bin kişinin kredi notunu sorguladığını söyledi.

Ayda 40 milyon kişi
Kredi notu sorgulama işleminden ayda 40 milyon kişinin yararlandığını kaydeden Kaya, ticari hacim ve alışverişlerin yüksek olduğu bölgelerde sayının yüksek olduğunu belirterek, "KKB'nin finansal hizmet platformu Findeks'i yüzde 70 erkekler kullanıyor. Günde 15 bin kişi, kredi notunu sorguluyor. Bankalar açısından bu rakam aylık 35-40 milyona ulaşıyor. Bu sayılar kullanım alanlarına bağlı olarak her geçen gün artıyor. Kredi başvurusu yapan kişilerin yüzde 70'inin risk raporu aldığını görüyoruz." dedi.

Sektörler inceliyor
Teknoloji ve beyaz eşya firmalarının bile tiketicinin ödeme alışkanlıklarını takip ettiğini kaydeden Kaya, sistemin önümüzdeki dönemlerde ev ve araç kiralarında da önem kazanacağı vurgulayarak şöyle konuştu: "Yakın zamanda araç ve ev kiralayacağımız zaman kredi notumuz sorgulanacak. Kullanım alanları yaygınlaşmaya başladıkça, sistemin bilinirliği arttıkça sorgulama sayılarının hızla artmasını bekliyoruz. Kredi sorgulama yurtdışında çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Yurtdışında kredi başvurusunda bulunacak kişiler kendi risk raporlarını yoğun bir şekilde kontrol altında tutuyor"

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181