Araplar'ın yeni gözdesi Karadeniz!
Türkiye’ye gelen Arap turist sayısı son 10 yılda 200 binden 3 milyona ulaşırken, Araplar’ın yeni gözdesi ise Karadeniz oldu. Araplar’ın ilk durağı İstanbul iken, Trabzon, Rize ve Ordu’ya ise son yıllarda adeta Arap akını başladı.

Ordu 2017 yılından sonra 1 milyon turist hedeflerken, Araplara özel turizm tesisleri yapmaya da başladı. İlde Araplara özel ahşap ve geniş odalı tesislerin yanı sıra kayak tesisi yapılan Çambaşı bölgesine de 35 tane bungalov ev yapılması planlanıyor.

Körfez ülkelerden gelenler başta olmak üzere, yılda ortalama 3 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği Trabzon'da ise özellikle Körfez ülkelerden gelen turistlerin de ilgisi üzerine, yatak kapasitesinin artırılması planlanıyor.

Rize’yi ziyaret eden yabancı turistlerin ise yüzde 90’lık kısmını Arap turistler oluşturuyor. Arap turistler Rize’nin yaylalarına ve göllerine yoğun ilgi gösteriyor.

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181