Araplara bu kez yerinde satış yapılıyor!
Uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape ilk kez İstanbul'da yapılıyor. Dün İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açan ve 3 gün sürecek fuara Körfezli yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. 59 ülkeden 1500 yabancı yatırımcının katıldığı fuara 5 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor. 67 şirketin projelerini sergilediği fuarda sıcak satış yapılıyor. Geçen yıl yabancı 5 milyar dolarlık satış yapan Türk inşaat şirketleri bu yıl hedef büyüttü. 10 milyar dolarlık satış hedefleyen şirketler bu amaçla fuara çıkarma yaptı. Bugüne kadar Dubai ve Fransa'da yapılan fuarla yabancı satışını arttırmayı hedeflediklerim belirten sektör temsilcileri, "Satacağımız mal burada, yabancının buraya gelip alım yapması daha doğru" dedi. 

FUARDA KİMLER VAR?
24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi, Ağaoğlu, AKS, Albayrak, API Investment, Asteco, Beyazev Gayrimenkul, Bosphorus, Cihan İnşaat. Copperstones, DamacPropertıes. Delta Gayrimenkul, DKY, Dovec Constructıon, Ege Yapı, Eston, Evrenol Archıtects, Goldmark Estates, Green Valley. GYODER. Hashım Property. Imtılak. Itqaan. KONUTDER, Kuzu, Metal Yapı, Metropol İstanbul.NurolGYO, Ofton, Ontan Mühendislik, Piyalepaşa Gayrimenkul, PNRYapi.Powerpac.Qala Grup. Redtf Nurel. REIDIN. SabriPaşayiğit, Sarmaşık Gayrimenkul, Say İnşaat, Sinpaş GYO, Siyah Kalem, Suat Altın İnşaat, Sur Yapı, SvreetHomes Group, Tavros, TGP, The First Group, Turner International Proje Yönetimi, Vadistanbul, ViatransMeydanbey, Yeşil GYO. 

ÖZEL ARAÇLAR BEKLİYOR 
Yaşanan terör olaylarına rağmen yabancı ilginin fazla olduğuna dikkat çeken gayrimenkul sektörü temsilcileri sıcak satış hedefliyor. Fuar alanında stantlarda bilgi alan yabancılar için kapıda özel araçlar bekletiliyor. Ön bilgiyi alan yatırımcılar bu araçla proje alanına gidiyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu fuarda Bakırköy'de inşa ettiği Ağaoğlu Central Park projesini tanıtıyor. Projede evlerin yüzde 40'ını yabancıya satmak istediklerini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkam Ali Ağaoğlu, "Tüm olumsuz gelişmelere rağmen katılım iyi. Ama fuar sürekli olursa sektöre fayda sağlar. Biz yıllarca yurt dışına gittik ama şimdi İstanbul'da yabancıya satış yapıyoruz. Mal burada ise satış da burada olmalı" dedi. 

TÜM KATI İSTİYORLAR 
Fuarda Ataköy sahildeki Sea Pearl projesini tanıttıklarını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Kat bazında talep alıyoruz. Fuardan da İstanbul'dan da umutluyuz. Projemiz şehrin merkezinde olduğu için dikkat çekiyor" dedi. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İstanbul ve Bursa'da hayata geçirdikleri 3 proje ile fuara katıldıklarını ifade etti. Elmas, 
 "Yaşanan terör olaylarına rağmen bugün yabancı hala buradaysa bu Türkiye'nin güvenli liman olarak görüldüğünü gösteriyor. Biz inşaat şirketleri olarak elimizi taşın altına koyduk ve fuarı destekledik" dedi. Cityscape Turkey'e beklentinin üzerinde katılım olduğunu belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Körfez ülkelerinden hem ev almak için gelen var hem de yatırım için. Ortak proje teklifi de alıyoruz" dedi. 

ULUSLARARASI FON KURULUYOR
KATAR'ın halka acık şirketi Mazaya Qatar ile Türkiye sermaye piyasalarının öncü aracı kurumlarından Global Menkul Değerler gayrimenkul yatırım fonları oluşturmak için stratejik işbirliğine imza attı. Kısa sürede 250 milyon dolar büyüklüğe ulaşması hedeflenen fonlar özellikle Türkiye'deki tamamlanmaya yakın projeler ve gelir getiren varlıklara odaklı olarak yapılandırılacak. 

35 MİLYON LİRALIK SATIŞ
VARYAP ve Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Ataşehir'de hayata gecen Metropol İstanbul projesi de fuarda yerini aldı. Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, "30 bin metrekarelik ofis alanını bu fuarda satışa çıkardık. Fuarın ilk günü Suudi Arabistanlı Al Maslak Grubu 35 milyon lira değerinde 2 kat satın aldı" dedi. Varyap Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdinç Varlıbaş ise 750 bin metrekare inşaat alanına sahip projede AVM'nin 2017 ilk çeyreğinde tamamlanacağını ifade etti.

Gülistan ALAGÖZ/Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181