AVM Ciro Endeksi, Temmuz 2017'de yüzde 18 arttı!
Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2017 Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 18 artış kaydederek 223 puana ulaştı. Bir önceki aya göre ise endekste %5,5 azalış gözlemlendi.

Sektöre ait ciro endeksi, Anadolu ve İstanbul'un GLA büyüklükleri ağırlıklandırarak hesaplanmıştır. AVM’lerde kiralanabilir alan (m²) başına düşen cirolar Temmuz 2017’de İstanbul’da 948 TL, Anadolu’da 787 TL olarak gerçekleşti. Türkiye geneli metrekare verimliliği ise Temmuz 2017’de 852 TL oldu.

Teknoloji kategorisi tırmanışa geçti…
Temmuz ayında, kategoriler bazında en yüksek ciro artışı teknoloji kategorisinde yaşandı. Teknoloji kategorisi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre enflasyondan arındırılmadan yüzde 32,6’lık artış kaydetti.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayı ile karşılaştırıldığında AVM’lerdeki yiyecek içecek kategori ciroları yüzde 21,5, giyim kategori ciroları yüzde 16,7, ayakkabı kategori ciroları yüzde 8,5, hipermarket kategori ciroları yüzde 3,8 ve diğer* alanlar kategori ciroları yüzde 20,1 artış gösterdi.



Ziyaret Sayısı Endeksi
Temmuz 2017 verileri bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ziyaret sayısı endeksinde yüzde 2,9’luk bir azalış yaşandığı gözlemlendi.



AVM Endeksi Temmuz 2017 sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü: “Ciro endeksinde %18 oranında artış yaşanması, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yaşanan menfur darbe girişiminin etkilerinin bu yıl gözle görünür biçimde ve pozitif yönde değiştiğini ortaya koyuyor. Bu noktada bu yükselişin en büyük etkisi kuşkusuz ekonomik istikrarın sağlanmış ve halkımızın bu konudaki endişelerinin sona ermiş olması. Diğer yandan teknoloji kategorisinde yaşanan artışın sebebi de halkımızın geçtiğimiz yıldan bu yana ertelediği ihtiyaçlarını alması ve yaz döneminde birçok genç çiftimizin dünya evine girmek için hazırlıklarını tamamlaması. Ay bazında değerlendirdiğimizde ise Ramazan Bayramı dolayısıyla Haziran ayında yükselişe geçen endeks ve ziyaret sayılarının Temmuz ayında sakin bir ivme izlediğini görüyoruz. Bu ivmenin Kurban Bayramının da etkisi ile Ağustos ayında yeniden yükselen bir grafik çizeceğini öngörüyoruz. Tüm bunlara ek olarak yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılması ile Eylül ayında da bu gelişimin devam edeceğini düşündüğümüzü söylemek yanlış olmaz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181