Avrasya Tüneli'nin adı belli oldu!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 20 Aralık'ta hizmete girecek Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti ve tünelin ismi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tünelin ismini belirlemek için yapılan anketin iptal edildiğini söyleyen Aslan, projenin isminin "Avrasya Tüneli" olarak kalacağını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programına katıldı. Bakan Arslan, Avrasya Tüneli'ne isim bulma süreciyle ilgili tartışmaya son noktayı koydu. Bakan Arslan, tünelin adının, 'Avrasya' olacağını söyledi.

Anadolu Yakası'nı denizin altından Avrupa Yakası'na bağlayan projenin ismi için, geçtiğimiz günlerde açıklama yapılmış, Bakanlık öneriler alacağını söylemişti. Bakan Arslan, anketin amacının dışına çıktığını, bir yarış haline geldiğini söyledi. İstanbul'da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete girecek.

ÜCRETSİZ OLMAYACAK
Öte yandan Bakan Arslan; "21 Aralık'tan geçerli olmak üzere biz resmi ücreti değil, bir ücret belirleyeceğiz. 31 Aralık'a kadar o ücretle geçilecek. 11 günde toplayacağımız parayı da sosyal sorumluluk projesini aktaracağız. Ücretsiz yapmayacağız" ifadesini kullandı. Tünelden geçiş ücreti bu ayın sonunda netlik kazanacak.
Avrasya Tüneli, denizin 106 metre altına inşa edildi. Göztepe'den Kazlıçeşme'ye 15 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. İki yaka arasında 1-1,5 saatlik ulaşım süresini 15 dakikaya düşürecek. Otomobil ve minibüslerin kullanacağı tünel büyük araçlara yasak.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181