Bakan Özlü, 'Bina yenilenmese bile asansörler yenilenmeli'!
Özlü Royal Cert tarafından düzenlenen "Asansör Güvenliği Paneli" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşti. Bakan Özlü "Türkiye'de 500 binden fazla asansör bulunduğu tahmin ediliyor. 2013'te 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz. Hedefimiz, her asansörün yılda bir kere periyodik kontrolden geçmesi" dedi.

YERLİ ÜRETİM ÖNEMLİ
Bakanlık olarak bin 500'e yakın sanayi ürününün denetiminden sorumlu olduklarını belirten Özlü, denetim sonucunda güvensiz çıkan asansörlerle ilgili gerekli bakım ve onarım çalışmalarının da artık titizlikle yapıldığının, kırmızı etiket alan asansörlerin, bir ay içinde gerekli düzeltmeler yapılmadığı takdirde kapatıldığının altını çizdi.

Bakan Özlü, Türkiye'nin 14 yıldan çok hızlı büyüyen, gelişen, güçlenen bir ülke olduğuna işaret ederek, "Büyüyen tüm ekonomilerde olduğu gibi, inşaat sektöründe çok ciddi yatırımlar hayata geçiyor. Ülkemizde, özellikle deprem bölgelerinde yenilenmesi gereken çok sayıda bina var" dedi. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarına işaret eden Özlü, bina yenilenmese bile miladını dolduran asansörlerin yenilenmesi gerektiğini belirtti. Özlü, "Bu talebin ağırlıklı olarak yerli üretimle karşılanmasını çok önemsiyoruz" dedi.

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181