Bakan Sarı MIPIM'de müteahhitlere müjdeyi verdi!
27. kez düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM'e ilk kez bir Türk Bakan olarak katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, müteahhitlere müjde verdi. Bakan Sarı, İmar Yönetmeliği, İmar Kanunu, Kentsel Dönüşüm Kanunu gibi hemen hemen bütün mevzuatlar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Hepsini bu bir yıl içinde revize edeceğiz" dedi. Gayrimenkul sektör temsilcilerinin ikili görüşmelerde kendilerine aktardığı bilgilerin ve kendilerinden taleplerinin olduğunu belirten Sarı "Bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Hemen hemen bütün mevzuatlar üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Sivil toplum örgütleri ile belediyelerimizle, akademisyenlerle, üniversitelerle ve konuyla ilgili olan her kesimle ikili görüşmeler yapacağız. Bu görüşmelerin bir kısmı tamamlandı, biri kısmı devam ediyor. Bunlarla ilgili çalıştaylar yapacağız. Nihai sonucu basın ile paylaşacağız" diye konuştu. Bakan Sarı, bugün uluslararası katılımcıların da standlarını gezeceklerini aktararak, uluslararası yatırımcılarla mümkün olduğunca ikili görüşmeler yapacaklarını ve bu görüşmelerde Türk firmalarının uluslararası arenada iş yapmaları konusunda hükümet olarak arkalarında olduklarını aktaracaklarını sözlerine ekledi.

TERÖRLE BOĞULMADIK
MIPIM'de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret eden Bakan Sarı, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) kurduğu İstanbul Gayrimenkul Çadırı'nı da gezdi. Ankara'da yaşanan terör saldırısı kınayan Sarı, MIPIM fuarında, tüm dünya ülkelerine teröre karşı ortak mücadele çağrısında bulundu. Dünyaya Türkiye'nin terörle boğulmuş bir ülke olmadığını göstermek için özellikle 64. Hükümet'in bir bakanı olarak Cannes'daki MIPIM fuarına katılmak istediğini belirten Bakan Sarı "Zaten programımızda vardı. Terörün en büyük hedefi; vatandaşlarımızı panik ortamı içine sokmak, kaos ortamında onların kendi içine kapanmasını sağlamak ve bir güvensizlik, istikrarsızlık ortamı oluşturmaktadn. Buna fırsat vermememiz, normal yaşantımıza devam etmemiz gerekiyor. Normal yaşantımıza devam ederken de Türkiye'yi daha ileriye götürecek projelerimizi sürdürmemiz gerekiyor."dedi.

SEKTÖRE TAM DESTEK
Türkiye'nin potansiyelini ve gücünü bütün dünyaya tanıtmak için bu fuarları önemsediklerini aktaran Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak kendisinin her fırsatta gayrimenkul sektörünü desteklediğini de söyledi. Sarı, Türkiye'nin bütün belediyelerinin bu fuara katılması gerektiğini de kaydederek, bu tecrübenin yerinde yaşanarak edinilmesinin önemli olduğunu söyledi.İnşaatm, dünyanın lokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkati çeken Sarı, gayrimenkul sektörünün inşaatla büyüdüğünü, bu yüzden çok önemsediklerini ve herkesin bu fuara aktif katılımcı olmasını istediklerini kaydetti.

Seda TABAK/Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181