Başkan Tüzün çimento pazarını değerlendirdi!
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Şefik Tüzün çimento iç pazarının bu yıl ekonomi geneline paralel yüzde 4 büyüyeceğini, ihracatın ise dış pazarlardaki sıkıntılar nedeniyle 500 milyon dolara ineceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Pazarı değerlendiren Tüzün, çimento iç pazarını yeni havalimanı gibi büyük ölçekli altyapı projeleri ve kentsel dönüşüm projelerinin desteklediğini ifade ederek, "Projelerin hız kesmediğini görüyoruz, yüzde 3 olarak açıkladığımız iç tüketim büyüme tahminini yüzde 4'e yükselttik" dedi. Dünyanın beşinci büyük üreticisi olan Türk çimento sektörünün toplam üretimi geçen yıl yüzde 0.3 artışla 72.8 milyon ton olurken, iç pazarda satışlar yüzde 1.3 artışla 65 milyon ton oldu. Çin ve İran'ın ardından dünyanın üçüncü büyük ihracatçısı olan Türk çimento sektörünün toplam ihracatı ise geçen yıl yüzde 2.7 daralarak 10.7 milyon ton oldu.

Çimento ana pazarları olan Ortadoğu ile Kuzey ve Batı Afrika'da bazı ülkelerin pazarlarını ithalata kapatmaya hazırlanması ve bazı rakip ülkelerin ihracata hız vermesi nedeniyle ihraç pazarlarında daralma bekleniyor.

Milliyet Gazetesi  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181