Belediye Başkanları MIPIM'den memnun ayrıldılar!
Dünyanın en önemli emlak fuarları arasında yer alan Fransa'nın Cannes kentindeki MIPIM'de bu yıl en dikkat çeken unsur Türkiye'den bazı büyükşehir belediyelerinin yaptığı çıkarmaydı. Geçtiğimiz yıllarda emlak-konut sektörünün önemli oyuncuları Avrupa sahnesinde boy gösterip projelerine yabancı yatırımcı çekmeye çalışıyordu. Bu yıl özel sektörün fuara ilgisi geçmiş yıllara göre düşük kaldı. Fuar konusunda firma sahipleri farklı görüş içinde. Bir kısım fuarın beklentiyi karşılamaktan uzak olduğu görüşünü paylaşırken bir kısmı da kurulan ilişkilerin meyvesinin uzun vadede alındığım söylüyor. Özel sektör kendi içinde fuarın önemini tartışırken bu yıl katılımcı belediye sayısındaki artış kayda değer oldu. Fuarda Balıkesir Belediyesi'nden Beyoğlu'na, Ordu Belediyesi'nden Hatay'a, Konya'dan Antalya'ya kadar onlarca şehir belediye başkam düzeyinde katıldı. Birçok belediye stand açarak maketlerle yeni projlerini sergileyip tanıtma fırsatı yakaladı.

15 MİLYAR DOLARLIK TALEP
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak katıldığımız fuara 19 belediye başkanı iştirak etti. 15 ilçe belediye başkanı ile fuara adeta çıkarma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Standa gelen ziyaretçilerin taleplerine yetişmekte zorlandık. Önceden planladığımız 47 ikili görüşmenin yanı sıra fuar sırasında çok sayıda yatırımcı ile de 'görüşme' fırsatı bulduk. Gösterilen ilgi bizi fazlasıyla memnun etti" dedi. Ahmet Edip Uğur, ayrıca fuarda Bandırma Limanı'na 15 milyar dolarlık yatırım talebi geldiğini açıkladı. Uğur, son dönemde Almanya, Hollanda ve çok sayıda Avrupa ülkesi ile görüştüklerini belirterek, "Bandırma'da düşündüğümüz liman ve sanayi ile ilgili Hollandalı bir şirketin yetkilileri "15 milyar dolar yatırıma hazırız" diyorlar. Yabancı yatırımcı ilgisi ülke olarak yüksek. Türkiye dinamik bir ülke" diye konuştu. Başkan Uğur'un sunumunu yaptığı projeler arasında teleferikle birbirine bağlanan iki karma rekreasyon projesi Çayderesi ve Çamlık özellikle ilgi çekti. Büyükşehir yatırımıyla hayata geçen toplamda 300 milyon liralık bu iki dev projeden Çayderesi'nin ilk etabı eylül ayında hizmete girecek. Arapça 'Vav' harfi şeklindeki camisi ve 33 metre yüksekliğindeki Hilal mimarisiyle inşa edilen Çamlık Karma Rekreasyon projesinin yapım ihalesi ise Mayıs 2016'da düzenlenecek.

ÇİKOLATA PARKI KURULUYOR
Fuarda dikkat çeken bir diğer katılımcı büyükşehir ise Ordu oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, deniz ve yayla turizmine yönelik projelerini anlattı ama en dikkat çekici nokta çikolatanın öneminden bahsetmesiydi. Çünkü dünya fındık üretiminde birinci sırada Ordu'yu, el yapımı çikolatada üretim merkezi yapmak istiyor. Standı ziyaret edenlere fındık ikram eden Enver Yılmaz, MİPİM'de sergiledikleri Çikolata Parkı'nı bu yıl içinde açacaklarını da söyledi. Bu parkın Türkiye açısından bir ilk olacağım da anlatan Başkan Enver Yılmaz, "El yapımı çikolata konusunda Türkiye'de bir ilk olacak" dedi. 

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181