Uzun zaman önce Nilüfer ilçesi Beşevler bölgesinde bir site için toplantıya katılmıştım.

Aslında planlama mantığı olarak baktığımızda ortaya çok iyi bir sonucun çıkacağı bir işti diyebilirim. Toplantıda 6 blok temsilcileri ve kat malikleri vardı. Toplantı bitiminde kat malikleri bana "Biz kentsel dönüşümü istiyoruz ama yan taraftaki blok toplantıdan memnun olmayarak ayrıldı" dediler.

Sebebini sorduğumda ise; "Biz daha fazla istiyoruz, biz olmadan da bu iş asla olmaz’’ deyip terketmiş kat maliklerimiz toplantıyı. Bu görüşlerine saygı duyduğumu ifade ederek oradan ayrıldım. Plan değişikliği sona erdikten sonra ortaya çıkan örnek projede ve yıkım gerçekleştikten sonra gördüğüm bu fotoğrafta aslında kat malikinin kendi yararına olan bu işten vazgeçmesine üzüldüm.

Yıllardır bu işi yapıyorum ve ALLAH ömür verdiği sürece de yapmayı planlıyorum. Bugüne kadar hep bu işi isteyenlerin azminin istemeyenlerin önüne geçtiğine şahit oldum ve hiçbir zaman istemeyenlerin kazandığını görmedim.

Plan değişikliği sonrasında kat malikimiz yaklaşık 1 ay ısrarla arayarak kentsel dönüşüme katılmak istediğini söylemiş arkadaşlarımıza ama maalesef bendeki bu kuru inat! Böylesi güzel ve faydalı bir işe sadece birkaç metrekare yada birkaç bin lira için karşı çıkmanın zararını aslında ileride daha da iyi anlayacak insanlar.

Ülkemiz bir fırsatlar ülkesi ve kentsel dönüşüm Bursa için şuan çok büyük bir fırsat.

Dönüşüme bu kadar sahip çıkan ve halkı için bütün kararları hızlı bir şekilde alan bir Büyükşehir Belediye Başkanı varken bence elimizi çabuk tutmalıyız. Hiç deprem gerçeğinden bahsetmeyeceğim çünkü Dönüşüme girmek isteyen kat maliklerinin yarısından fazlası aslında binalarının sağlam olduğunu, zamanında o siteyi yapan müteahhit firmanın temellere kocaman demirler attığını ve hazır betonla yapılan ilk sitenin kendilerinin olduğunu iddaa etmeye bayılırlar ama her zaman siteden alınan beton numuneleri aslında içler acısı olan durumu net bir şekilde ortaya koyar.

"Ben olmazsam kentsel dönüşüm olmaz" diyen sayın maliklerimiz, sizde bu güzel işe katılın, komşularınızla beraber bu heyecanı yaşayın. Birbirinize destek olun ve hep beraber hareket edin.

Çünkü; sizler birbirinizle hareket ederseniz ancak ileride yapılacak olan hata ve yanlışların önüne geçmiş olursunuz.

Sizlere tek tavsiyem ‘’Ben Olmazsam Olmaz’’ demeyin çünkü bu iş sizinle güzel.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taner Topcular 7 yıl önce

Kentsel dönüşüm için güzel bir yazı ve örnek olmuş.Teşekkürler emin bey

Avatar
kemal öztürk 7 yıl önce

samimi olarak düşüncelerini söyleyen bir müteahhit arkadaşımız kendisini kutlarım

Avatar
buket aydınalp 7 yıl önce

bence herkesle görüşme yapılmalı gerekirse on kere toplantı yapılır sonuçta herkesin evi en buyuk yatırımı birazda böyle bakalım ama yinede kötü niyetliler yok deil

banner182

banner181