Beşiktaş Vodafone Arena açıldı!
Beşiktaş'ın yeni Stadı Vodafone Arena Stadyumu'nun resmi açılışı'na Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri, siyah-beyazlı takımda geçmiş dönemlerde görev yapmış yerli-yabancı teknik direktörler ve futbolcular da törene katıldı. Resmi açılış öncesi şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

ERDOĞAN: BOL GOLLÜ GALİBİYETLER DİLİYORUM
Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine stadın Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını dileyerek başladı ve "Kara Kartalımıza yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum" ifadelerin kullandı.

Stadın açılışıyla birlikte Beşiktaş için yeni bir dönemin başladığını söyleyen Erdoğan, "Centilmenlik noktasında her spor dalı da önemli. Ama milyonlarca taraftara sahip futbolda centilmenlik çok daha önemli. Eğer bu centilmenliği sahaya ve futbolcularımızın, sporcularımızın o heyecanına, heyecan katar hale getirirsek, inanıyorum ki o zaman bu zaferlere Beşiktaş çok daha büyük zaferler katacaktır" sözleriyle centilmenlik çağrısı yaptı.

DAVUTOĞLU: BUGÜN TARİHİ BİR GÜN
Konuşmasına "Tarihi bir gün. Çünkü Kartal evine dönüyor" diyerek başlayan Başbakan Davutoğlu da futbolculara ve taraftarlara centilmenlik uyarısı yaptı: Bu stat sadece başarıların değil, edebin de yansıdığı bir stat olsun. Hiçbir hakaretin, kötü sözün, muamelenin, centilmenlik dışı faaliyetin olmadığı bir stat olsun.

ORMAN: HALKIN TAKIMI OLDUK
Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ise konuşmasında başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, stadın yapımında emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti. "Değerlerimizi koruyarak bugünlere geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Semtimizin takımıyız" diyen Orman, statla ilgili şu bilgileri verdi: "Stada gelen taraftarımız harika bir dijital deneyim yaşayacaktır. Vodafone Arena'da 50 bin kişiye kesintisiz wi-fi vardır. 4.5 G alt yapısı sayesinde aramalarınızı kolaylıkla yapabileceksiniz.  En hassas konulardan bir tanesi güvenliktir. Alışılmışın üstünde bir yatırım yaptık. İçeri giren taraftarların rahatsız olmadan içeri girmesini sağlayacağız. Her noktayı kontrol edebileceğiz. Yüz tanıma sayesinde de olayın faillerini 1 dakikada bulabileceğiz.

Statta hibrit teknolojisi kullanılmıştır. Çim'in altında hem ısıtma hem de soğutma sistemi vardır. Zeminin her zaman sağlıklı olmasını sağlayacağız. Burası sadece bir stat olmayacak. 7 gün 24 saat yaşanabilecek bir stat olacak. Burası her gün halkımıza açık olacaktır.  Boğazın yanında olmamıza rağmen futbol zemini eksi 4 metrede oynanacaktır. Bu kolay görünüyor ama çok zor bir uygulama. Eski stadımız İnönü'nün yıkımından 1 500 ton demir çıktı. Yeni stat içinse yaklaşık 19 kat fazla 20 bin ton demir kullandık."

DEMİRÖREN'İN DİL SÜRÇMESİ GÜLDÜRDÜ
Törende kısa bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in dil sürçmesi davetlileri güldürdü. Teşekkür konuşması yapan Demirören, "Beşiktaş başkanı... Federasyon başkanı olarak teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. Heyecanlı olduğu görülen TFF Başkanı'nın bu sözüne katılımcılar da gülerken, Demirören, "Kusura bakmayın" sözüyle konuşmasını tamamladı.

PROTOKOL SAHADA
Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle sahaya indi. Sahanın ortasına geçen Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül, Akif Çağatay Kılıç, Fikret Orman ve Fatih Terim bir süre topla paslaştı.

ŞENOL GÜNEŞ: İNŞALLAH ASIL COŞKU İLK MAÇTA OLACAK
Tören öncesi konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, açılışla ilgili olarak, "Takımımız ligde yarışıyor. Umarım, yeni bir stadyumla alacağımız saha sonuçlarıyla marka değeri büyüyen Beşiktaş'ı yeniden üst seviyeye çıkarrız. Sahanın zemini mükemmel. İlk idmanı yaptık, ilk maçımızı da yapacağız" ifadelerini kullandı. Takım kaptanı Tolga Zengin ise, "İnşallah asıl coşku maçta olacak. Protokol açılışı var. Taraftarımızla buluşacağız. Statta emeği geçen herkesin eline yüreğine sağlık. Biz de kazanacağımız şampiyonlukla en güzel hediyeyi onlara vereceğiz. Biz sahada konuşacağız" dedi.

Beşiktaş'ın 2. kaptanı Necip Uysal ise kısa bir açıklamayla, "Ben İnönü'de de oynamıştım. Bu yeni stattada oynayacağım. İnşallah burada şampiyonluk kupamızı kaldıracağız. İnşallah ilk maçımızı kazanacağız" demekle yetindi.

TARAFTAR STAT ÇEVRESİNDE
Açılışa alınmayan siyah-beyazlı taraftarlar da açılış törenini stat çevresinde takip etmeye çalıştı. Törenden sonra taraftarların stada girme isteği ise kabul edilmedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Stadını açılış töreni nedeniyle Dolmabahçe'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Stat çevresinin çeşitli noktalarına emniyet güçleri konuşlandırılırken, davetliler ve görevliler iki aşamalı aramadan sonra stada alındı. Keskin nişancılar da Vodafone Arena'nın çatı kısmında görev yaptı.

İLK RAKİP BURSASPOR
Beşiktaş takımı Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında yarın yeni stadı Vodafone Arena'da oynayacağı Bursaspor maçıyla bin 66 gün sonra Dolmabahçe'ye dönecek.Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden siyah-beyazlılar, Bursaspor müsabakasıyla Dolmabahçe'de taraftarının huzuruna çıkacak.

Vodafone Arena'yla 2,5 sezonu aşkın süre sonra evine dönecek Beşiktaş, yeni stadının yapımı sırasında iç saha mücadeleleri için 6 farklı yerde oynamak durumunda kaldı.Siyah-beyazlılara söz konusu dönemde ev sahipliği yapan statlar Atatürk Olimpiyat, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Osmanlı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş oldu.

VODAFONE ARENA'NIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Siyah-beyazlı kulübün yapımı için 350 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı Vodafone Arena, sahip olduğu birçok özellikle dünyanın en modern statlarından biri olarak gösteriliyor.
Türkiye'nin ilk akıllı stadı Vodafone Arena'ya isim sponsoru olan İngiliz firması, Dolmabahçe'deki stadın teknolojik altyapısı için 10 milyon doları aşan bir yatırımda bulundu.Dijital ekran çözümleri ile geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatılan statta, interaktif ekranlar da yer alacak. Futbol maçlarının dışında stat, aynı zamanda eğlence merkezi olacak.Vodafone Arena, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek. Beşiktaş Müzesi ve siyah-beyazlıların resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazası da statta yer alacak.

Müzenin interaktif bir özelliğe sahip olacağı, ayrıca bütün baskılı eserlerin dijital ortama aktarılacağı, ayrıca stattaki Kartal Yuvası'nın da siyah-beyazlıların ürünlerini satan Türkiye'deki en büyük mağaza olacağı öğrenildi.

MAÇLAR EKSİ 3,5 METREDE OYNANACAK
Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena'da rakipleriyle deniz seviyesinin altında mücadele edecek.Dolmabahçe'deki statta saha zemini deniz seviyesinin altında bulunurken, siyah-beyazlı ekip karşılaşmalarını eksi 3,5 metrede yapacak.Vodafone Arena'daki bir diğer dikkati çeken ayrıntı ise zemin için kullanılan hibrit çim oldu.Türkiye'de ilk kez Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde uygulanan hibrit çimi yapan firma, Vodafone Arena'nın zemini için son teknolojiyi kullandı.Yeni stadın zemininde sorun yaşamak istemeyen Beşiktaş Kulübü, çimlerin zarar görmemesi için alttan ısıtma ve soğutma sisteminin yanı sıra özellikleriyle ön plana çıkan drenaj sistemini de hayata geçirdi.Siyah-beyazlı kulübün zemin için kasasından çıkan rakam 12 milyon liranın üzerinde oldu.

TRİBÜNLER C90 GÖRÜŞ AÇISINA SAHİP
Vodafone Arena'da tribünlerin görüş açısına dikkat edildi.Tamamı kapalı ve iki katlı tribünlerden oluşan statta maçı izleyen herhangi bir futbolsever, görüş açısı kapanmadan sahanın tümüne hakim olabilecek.Açılır kapanır koltukların bulunduğu tribünlerde birinci katın eğiminin yüzde 26, ikinci katın ise yüzde 38 olduğu kaydedildi.Dolmabahçe'deki statta tribünler ile saha zemini arasındaki mesafenin yakınlığı da göze çarpıyor.Saha zemini ile kale arkasındaki tribünler arasındaki mesafenin 7,95 metre olduğu, taç çizgisinin ise tribünlere 6,15 metre uzaklıkta yer aldığı bildirildi.

VODAFONE ARENA'YA ÖZEL SES SİSTEMİ
Vodafone Arena'nın ses sistemine önem verildi.Stadın ses sistemi için İtalyan bir firmayla çalışılırken, seslerin kale arkasındaki tek bir skorboardun yanında bulunan hoparlörlerden çıkacağı ve sesin 184 metre desibel kaybına uğramadan yayın yapacağı belirtildi.Ses sisteminin gelecek 10 yılın teknolojisine sahip olduğu ifade edildi.Statta iki kale arkasında bulunan skorboardlar da en yüksek görüntü kalitesinde hizmet verecek.

GÜVENLİK EN ÜST DÜZEYDE
Beşiktaş Kulübü, Vodafone Arena'da güvenliği en üst düzeyde tuttu.Dolmabahçe'deki stadın güvenliği için siyah-beyazlı kulübün 20 milyon lira civarında harcama yaptığı, statta çeşitli açıları gören 787 kamera bulunduğu bildirildi.Statta, Türkiye'de ilk ve tek, Avrupa'da da sadece birkaç büyük statta uygulanan yüz tanıma sisteminin mevcut olduğu kaydedildi.Vodafone Arena'nın güvenlik odasında 14 kişinin görev yapacağı, bu kişilerin emniyet güçleri ve Türkiye Futbol Federasyonu ile koordineli bir biçimde çalışacakları vurgulandı.Ayrıca, kuralları ihlal eden taraftarların yüz tanıma sistemiyle tespit edilip, cep telefonlarına gönderilecek mesajla uyarılacakları ifade edildi.

KAPASİTESİ 41 BİN 903
Vodafone Arena'nın kapasitesi, 41 bin 903 kişi olarak belirlendi.Dolmabahçe'deki statta 147 loca yer alırken, bu localar bin 847 kişi kapasiteli. Statta locaların yanı sıra 2 bin 150 de VIP koltuk bulunuyor.Locaların arka bölümündeki kafeterya, VIP ve yemek alanları da maçların yanı sıra diğer zamanlarda faal olarak kullanılabilecek.Loca ve VIP koltuk satışından büyük gelir elde edecek Beşiktaş, loca, kafeterya, VIP ve yemek alanlarının işletmesinden de kira alacak.Bu arada Vodafone Arena'nın açılışıyla, Beşiktaş Kulübünün merkezi Dolmabahçe'deki stat olacak. Akaretler'den idare edilen siyah-beyazlı kulüp, tüm birimleriyle yeni statta inşa edilen kulüp binasına taşınacak.

Ntv 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181