Binanızın enerji kimlik belgesi var mı?
EKB'nin binaların enerji tüketimini ve sera gazı salınımını Aile G arasında sınıflandıran bir belge olduğunu söyleyen enerjikimlikbelgesi.com platformunun kurucu ortağı Emre llıcalı, konuyla ilgili Yeni Akit'e yaptığı açıklamada, EKB'nin binaların ne kadar enerji harcadığını gösteren bir karne olduğunu kaydetti, llıcalı, "Bu belgeler tıpkı beyaz eşyalardaki gibi ne kadar enerji verimli olduğunu gösteren sınıflandırmalara sahipler.

A sınıfı bir EKB'si olan bina, G sınıfına göre enerjiyi daha verimli kullanan, dolayısıyla daha az enerji faturası ödeten, çevreye daha az sera gazı salımı yapan binadır. A sınıfı EKB, enerji verimliliğinde karnesinde en iyi notlara sahip bina olarak kayıtlara geçiyor" diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181